2e Tegenlicht Meet-up in bibliotheek Bergen op Zoom op 18 januari 2018

Aan alle aanpakkers en dwarsdenkers in Bergen op Zoom en omstreken!

Stadspodium Bergen op Zoom organiseert op donderdag 18 januari zijn tweede Tegenlicht Meet-up. De VPRO Tegenlicht-uitzending “Rendement van Geluk” staat deze keer centraal.

Na de succesvolle eerste Meet-up gaan we nu samen in gesprek over Geluk. Sinds de Tweede Wereldoorlog  zijn mensen twaalf keer zo rijk; maar helemaal niet gelukkiger, misschien zelfs wel ongelukkiger. Onze samenleving is doordrenkt van rendements denken, wat vaak ten koste van welzijn en geluk lijkt te gaan.  Toch is er een kentering zichtbaar:

Er is een revolutie gaande in het bedrijfsleven, waarbij niet de winst maar de maatschappelijke betekenis van de onderneming voorop staat. Deze nieuwe betekenis-economie draait sinds de crisis in 2008 op ‘happy start-ups’ en het zaaien van geluk. Hoe kan een bedrijf dat veroorzaken en wat is daarvan dan weer het rendement?

En hoe bouwen we dat verder uit naar een samenleving op die we willen? In een interactieve bijeenkomst willen wij van het Stadspodium samen met jullie praten over Geluk in ons dagelijks leven en wat we zelf kunnen doen.

Het programma van de avond is als volgt:
19.00 uur:  vertoning van de VPRO Tegenlicht uitzending
20.00 uur:  start interactief gedeelte
21.15 uur:  informeel samenzijn en napraten.

Het bekijken van de uitzending op de avond zelf is niet verplicht, maar we hopen wel dat je de uitzending onlangs hebt bekeken.

Zorg ervoor dat je dan op tijd voor het welkomstwoord in de zaal bent zodat we op tijd kunnen beginnen. De toegang is gratis. Voor de organisatie van de avond vinden we het fijn als je je vooraf wilt aanmelden via stadspodium.boz@gmail.com of meld jezelf bij het Facebook-evenement op “aanwezig”. Graag tot 18 januari 2018!

Locatie: Bibliotheek Het Markiezaat, Kortemeestraat 17 te Bergen op Zoom.

Je kunt via deze link de uitzending ook alvast bekijken:
https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2015-2016/rendement-van-geluk.html

Stadspodium Bergen op Zoom is een initiatiefgroep een fysieke plek biedt aan burgerinitiatieven en lokale projecten, een plek voor ideeën, inspiratie en discussies, een plek waar de transitie naar een nieuwe samenleving zichtbaar wordt. Met als uiteindelijk doel een gezondere stad te creëren, zowel op economisch, ecologisch en sociaal gebied.

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven