Ga mee met IVN naar Oudland op 23-11-2019 om 10.00 uur

Op de 'Naad van Brabant'

Op zaterdag 23 november 2019 gaat IVN Groene Zoom naar het gebied Oudland bij Steenbergen. Dit gebied kent een bewogen geschiedenis. Menig zweetdruppeltje is hier gevallen in een verleden van turf steken, selnering (turf afgraven voor de winning van zout) en andere destijds gangbare activiteiten. Sporen van dit verleden zijn nog aanwezig. Ook hebben hier twee landgoederen, Padmos en Eikelenburg gelegen.

Het gebied ligt op de zogeheten Naad van Brabant. De gids zal uitleggen wat dit inhoudt. De herfst is in volle gang en we gaan kijken wat dit voor de natuur betekent. Paddenstoelen horen bij dit seizoen, maar of er veel staan is sterk afhankelijk van het weer. Het gebied wordt beheerd door twee natuurbeheerders Staatsbosbeheer en Brabants Landschap.

Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn laarzen of ten minste stevige waterdichte schoenen aan te bevelen. Het is plaatselijk erg nat. Weerbestendige kleding is ook belangrijk.

Eventuele carpoolers verzamelen om 9.30 uur bij Gageldonk in Bergen op Zoom. De gids is daar niet aanwezig! Start is ongeveer 10.00 uur vanaf de Parkeerplaats van SBB aan de Krabbenweg tegen over huisnummer 2, 4651 VE Steenbergen.

Bij een weeralarm met harde wind gaat de wandeling niet door.

Uw gids bij deze wandeling is Jos van Loon.

IVN Groene Zoom

IVN Groene Zoom
Kapitein Wielmanlaan 13
4661 ZB Halsteren
tel: 0164-680550
e-mail: ivngroenezoom.penningmeester@gmail.com
Website: https://www.ivn.nl/afdeling/groene-zoom

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven