Wandelexcursie naar de Noordpolder bij Ossendrecht op 27 mei 2018

Met NAREKA en IVN langs de rand van Brabantse Wal en Noordpolder 

 

De natuurgidsenvereniging Nareka in Kalmthout en de gidsen van IVN Groene Zoom werken samen bij het organiseren van excursies aan zowel Nederlandse als Belgische zijde van de grens. 

De Brabantse Wal bij Ossendrecht en de Noordpolder aan de voet daarvan behoren tot het Grenspark Zoom-Kalmthoutse Heide.

Op zondag 27 mei 2018 gaat de excursie naar dit interessante gebied.

 

De Noordpolder van Ossendrecht wordt langzaam omgevormd tot een natte natuurparel. Deze polder, aan de voet van de Brabantse Wal, is voor een groot deel eigendom van de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten, die er in samenwerking met Waterschap de Brabantse Delta, alles aan doet de natuurwaarden in het gebied te vergroten. 

Er zijn en worden verscheidene beheersmaatregelen genomen om het kwelwater, dat uit de Brabantse Wal in de polder terecht komt, langer vast te houden. 

Allerlei vogels ontdekken dit gebied en er groeien veel bijzondere plantensoorten.

De overgang van hoge zandgrond naar lage kleipolder is bijzonder en trekt een grote verscheidenheid aan flora en fauna.

 

Op zondag 27 mei gaat de excursie door de Noordpolder en over de steil rand van de Brabantse Wal. De wandeling start om 10.00 uur aan de Onderstal, t.h.v. perceel 32 in Hoogerheide en duurt 2 tot 2,5 uur; deelname is gratis.

Gezien de toestand van het terrein is stevig schoeisel aan te bevelen. Een verrekijker is nuttig voor het speuren naar vogels.

 

IVN Groene Zoom

IVN Groene Zoom
Kapitein Wielmanlaan 13
4661 ZB Halsteren
tel: 0164-680550
e-mail: ivngroenezoom.penningmeester@gmail.com
Website: https://www.ivn.nl/afdeling/groene-zoom

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven