25e Editie Gròòt Berregs Diktee

Naam evenement:
25e Editie Gròòt Berregs Diktee
Datum:
13 februari 2019
Tijden:
aanvang 20:00 uur, zaal open 19:30 uur
Locatie:
Vestzaktheater en café Het Zwijnshoofd, Moeregrebstraat 18
Toegangsprijs:
n.v.t. (voor deelname tijdig aanmelden: zie bericht)
Kaartverkoop:
voor deelname tijdig aanmelden: zie bericht
Organisator:
Dialectgenootschap de Berregse Kamer
Website:
www.berregsekamer.nl
E-mail:
info@deberregsekamer.nl

Beschrijving

Op de traditionele woensdagavond na het Neuzebal, organiseert Dialectgenootschap de Berregse Kamer, voor de vijfentwintigste keer, ’t Gròòt Berregs Diktee. Die woensdag is dit jaar 13 februari.

Wat begon als een geintje, is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken, vast onderdeel van de activiteitenkalender van Bergen op Zoom. Als thema koos De Berregse Kamer dit jaar voor Lammedamardoen. Een van die Bergse aan-elkaar-schrijf-woorden die zo lekker sappig klinken. Met het thema hoopt het dialectgenootschap dat weer veel mensen zich geinspireerd voelen en denken: ‘Meedoen met ’t Gròòt Berregs Diktee; Lammedamardoen’. Deelname is gratis, wel graag aanmelden via info@deberregsekamer.nl òf telefonisch via nummer 06-83355280.

Het wordt een drukke avond, want ook ’t Gèèfste Berregse Woord zal die avond bekend gemaakt worden. Tientallen mensen hebben, via de website van De Berregse Kamer, het Bergse woord genomineerd dat zij het mooiste vinden.

Én, de winnaar van ’t Jeugddiktee, Sam Jansen, komt zijn prijs ophalen. Van alle 259 kinderen die ‘t Jeugddiktee hebben gemaakt was hij, met maar drie foutjes, de allerbeste. Sam zit op Basisschool De Kreek, die ook de Jeugddiktee Wissel-ApposTroffee won dit keer. Het wordt dus een drukke avond die bol staat van het Bergs dialect.

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven