Basiscursus dementie mantelzorgers & vrijwilligers

Naam evenement:
Basiscursus dementie mantelzorgers & vrijwilligers
Datum:
23 oktober 2018  - 29 oktober, 2018
Tijden:
11.00 - 15.00 uur
Locatie:
Fort Moermont, Veiligdreef 6, Bergen op Zoom
Toegangsprijs:
n.v.t.
Kaartverkoop:
n.v.t.
Organisator:
Dementienetwerk West-Brabant
Website:
www.dementiewegwijzer.nl
E-mail:
loes.maas@wijzijntraversegroep.nl
Telefoon:
06 58 99 36 17

Beschrijving

Op een laagdrempelige manier wordt kennisoverdracht aangeboden aan zowel mantelzorgers als vrijwilligers. Ook wordt de basis gelegd voor lotgenotencontact. Voor dit laatste is korte tijd beschikbaar.

Voor degenen die intensiever met lotgenoten willen praten is de Ondersteuningsgroep voor Partners van mensen met dementie een optie. Vaak blijven de contacten na de bijeenkomsten in stand.

De Basiscursus Dementie voor Mantelzorgers & Vrijwilligers wordt ieder jaar tweemaal aangeboden voor 15 deelnemers per cursus. De Basiscursus bestaat uit twee bijeenkomsten en een online introductie:

1. U ontvangt uitleg over de Alzheimer Experience (e-learning) per e-mail. Het is de bedoeling deze af te ronden voor de eerste bijeenkomst.

2. Dagdeel 1, waarin algemene informatie wordt gegeven, aan de hand van filmpjes wordt geleerd hoe te reageren op bepaald gedrag. Tevens wordt onder begeleiding van een diëtiste gezamenlijk geluncht.

3. Dagdeel 2, waarin de draagkracht van de mantelzorger wordt vergroot en wegwijs gemaakt wordt op het gebied van wetgeving, zorg en begeleiding. Voor deze bijeenkomst brengt u zelf lunch mee.

Op 9 oktober ontvangt u de e-learning per e-mail. De bijeenkomsten zijn op 23 oktober en 29 oktober, van 11.00 tot 15.00 uur in Residentie Moermont. Deelname is kosteloos.

Doelgroep: Mantelzorgers en vrijwilligers van mensen met dementie

Docenten: Casemanager dementie, diëtiste, mantelzorgconsulent, ergotherapeut en belangenbehartiger Alzheimer Nederland afd. West-Brabant

Aanmelden:

* Voor het volgen van de cursus bent u verplicht bij alle bijeenkomsten aanwezig te zijn.

Rémi Walle

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven