Benefietdiner Fort Smakelijk

Naam evenement:
Benefietdiner Fort Smakelijk
Datum:
12 juli 2019
Locatie:
Bernadettestraat 4, Bergen op Zoom
Toegangsprijs:
zie bericht
Kaartverkoop:
reserveren via e-mail (zie bericht)
Organisator:
Fort Smakelijk

Beschrijving

Een vestingstad die zich inzet om een vestingmuur te bouwen. Dat leek Kees Bronkhorst wel een mooi gebaar. Daarom organiseert hij in zijn restaurant Fort Smakelijk aan de Bernadettestraat een benefietdiner voor een Nigeriaanse school.

Het is bepaald niet voor het eerst dat Kees opkomt voor mensen die het moeilijk hebben. Met Fort Smakelijk biedt hij een diner voor een piepklein prijsje voor mensen die het financieel zwaar hebben of eenzaam zijn. Maar ook kookte hij al voor Kika of Wereldvoedseldag. Dit keer gaat hij de keuken in voor kinderen in Nigeria.

In Awo Idemmili, in het zuidoosten van Nigeria, staat de Pupils Primary School. Daar worden meisjes zomaar van het schoolplein weg geroofd omdat zij een andere geloofsovertuiging hebben. De familie Maluba liet een noodkreet uitgaan naar Caritas Lieve Vrouwe Parochie in Bergen op Zoom. De familie is op zoek naar middelen om een muur te bouwen om de school heen, zodat alle leerlingen daar veilig zijn. Caritas wil zich daar graag voor inzetten en houdt samen met Fort Smakelijk dit diner.

Op 12 juli kunnen belangstellenden aanschuiven bij een drie gangen diner voor 25 euro. Het menu mag zeker bijzonder genoemd worden: een mix van Brabantse en Afrikaanse gerechten. Zo wordt er een Bergse ansjovissalade geserveerd, maar ook een Krokooren Kanteje (bakbanaan met pindasaus), een runderstoverij van de Brabantse Wal en Bobotie.

Aanmelden kan tot en met 9 juli via caritas@lievevrouwenparochie.nl.

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven