Beweeg me Politiek - Verkiezingsmarkt

Naam evenement:
Beweeg me Politiek - Verkiezingsmarkt
Datum:
15 maart 2018
Tijden:
11.00 - 14.00 uur
Locatie:
Grote Markt
Toegangsprijs:
n.v.t.
Organisator:
Annemarieke van Peppen
Website:
kijkopbergenopzoom.nl/organisatie/beweeg-me.html

Beschrijving

Na maanden hard werken is het bijna zover: donderdag 15 maart van 11:00-14:00 uur organiseert kunstenares Annemarieke van Peppen, samen met haar team, de Beweeg me Politiek - Verkiezingsmarkt. Ze laat weten:

Als kunstenaar kijk ik naar ontwikkelingen in de samenleving. Ik zie dat de mogelijkheid te stemmen, met name lokaal (te) weinig benut wordt. Met 'Beweeg me Politiek' heb ik geprobeerd het beeld van de politici persoonlijker te maken, door hen te vragen wat hen beweegt zich in te zetten voor die lokale politiek.

Waar komt het vandaan? Waar gaat hun hart sneller van kloppen? Wat beweegt hen?

Sinds begin november heb ik IEDEREEN die zich verkiesbaar stelt voor de komende gemeenteraadsverkiezingen uitgenodigd zich te laten portretteren met de vraag: “Wat beweegt je actief te zijn in de lokale politiek”. Ik zag het als mijn taak  onafhankelijk te zijn en was niet geïnteresseerd in partijprogramma's, wel in de mens en zijn/haar persoonlijke motivatie. Niet gehinderd door partijkleur, of aannames kreeg elke politicus de gelegenheid de menselijke kant van zijn/haar overwegingen te delen. Na elk interview van een uur fotografeerde ik het portret , mijn visie op het gesprek, Op 15 maart wordt het resultaat van die gesprekken, vastgelegd in 76 portretten, tentoongesteld op de Grote Markt, alle deelnemers zullen aannwezig zijn om met iedereen persoonlijk in gesprek te gaan. De limousine van het Internationale Documentaire Festival (Docfeed) zal aanwezig zijn, waarin u  een documentaire kunt kijken over het referendum. De raadzaal zal toegankelijk zijn en ook daar worden twee films doorlopend getoond.

In aansluiting op de verkiezingsmarkt organiseert de griffie een bijeenkomst met een spreker in De Maagd voor iedereen die daar interesse in heeft.

Tot 15 maart

Annemarieke van Peppen

 

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven