Brabantse Wal Week

Naam evenement:
Brabantse Wal Week
Datum:
8 september 2019  - 15 september, 2019
Locatie:
zie bericht
Toegangsprijs:
niet bekend bij de redactie
Organisator:
Brabantse Wal Week
Website:
www.brabantslandschap.nl/actueel/activiteiten/week-van-de-brabantse-wal/

Beschrijving

De Brabantse Wal Dag is een begrip in de regio. Jaarlijks trekt deze dag meer dan 7000 bezoekers en staat de duurzame, toeristische en recreatieve Brabantse Wal in de spotlights. Dit jaar is er niet alleen een Brabantse Wal Dag, maar een hele week van de Brabantse Wal! Met allerlei activiteiten in de hele regio.

,,Op deze manier kunnen we een nog groter publiek bereiken”, zegt Dennis van Tilborg, woordvoerder van de organisatie. ,,We willen laten zien dat de Brabantse Wal enorm veel te bieden heeft, zeker op het gebied van voeding en recreatie. Van het Brabantse boerenleven tot wandelingen en fietstochten door de prachtige natuur.”

De week begint op zondag 8 september met de Woensdrechtse Boerendag. Hier vinden bezoekers alles wat met het boerenleven te: van oude ambachten tot hooivorkdarten en een varken aan het spit. Er zijn 60 tot 80 kraampjes en kinderen kunnen er ponyrijden, ganzen drijven, schapen hoeden of klimmen in een stropiramide.

Woensdag 11 en donderdag 12 september zijn hoofdzakelijk voor kinderen gereserveerd. Woensdag bieden Natuurmonumenten, Brabants Landschap en Natuurpodium  een gevarieerd programma op verschillende locaties in het buitengebied van Woensdrecht, Steenbergen en Bergen op Zoom. Donderdag gaan scholen op bezoek bij Klassenboeren op de Brabantse Wal. Hier leren kinderen over waar en hoe voedsel geproduceerd wordt door te voelen, te proeven en te doen.

Vrijdag 13 september is de extra editie ProefMei College on Tour. Een groot succes tijdens ProefMei en nu met wel een hele bijzondere spreker: Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad. ,,Ed heeft zijn wortels in Bergen op Zoom en kan vanuit zijn functie en loopbaan veel vertellen over het klimaat”, zegt Van Tilborg. Cabaretier Edo Berger sluit het evenement af met zijn visie op het klimaat en een duurzame wereld.  Ook Edo heeft Bergse roots.

Zaterdag 14 september sluiten de evenementen: ‘Kijk binnen bij bedrijven’ en Kunsten in de Monumenten aan bij de Brabantse Wal Week. Er is dan ook een fietstocht langs diverse boerenbedrijven en verzamel je de ingrediënten voor een heerlijk maal, dat aan het einde van de tocht wordt klaargemaakt op een bijzondere locatie.

Tot slot is er op zondag 15 september de enige echte Brabantse Wal Dag. Ook dit jaar weer op Landgoed Mattemburg. De hoofdthema’s zijn toerisme, recreatie, duurzaamheid en innovatie op de Brabantse Wal. Er staan meer dan 60 standhouders en bezoekers kunnen een kijkje nemen bij de villa, op het landgoed en in de eetbare tuin.

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven