Cultuur Carrousel

Naam evenement:
Cultuur Carrousel
Datum:
29 september 2019
Tijden:
14:00 - 18:00 uur
Locatie:
Meerdere locaties in Bergen op Zoom
Toegangsprijs:
€ 5,00
Kaartverkoop:
via website
Organisator:
Lionsclub Bergen op Zoom
Website:
www.cultuur-carrousel.nl
E-mail:
info@cultuur-carrousel.nl

Beschrijving

 

De organisatie van de Cultuur-Carrousel 2019 heeft het programma rond. Het evenement vindt plaats op verschillende plekken in de Bergse binnenstad en de opbrengst is opnieuw voor het goede doel. De successen van de voorgaande jaren zorgen niet alleen voor meer publiek, maar ook voor meer belangstelling bij artiesten, groepen en ensembles om aan het culturele festijn mee te doen. Om die reden is het aantal locaties opnieuw uitgebreid en kunnen bezoekers op zeven verschillende plaatsen terecht om van de optredens te genieten.

De Cultuur-Carrousel is een initiatief van de Lionsclub Bergen op Zoom. Tijdens het evenement krijgen artiesten, bands, ensembles gelegenheid zich te presenteren aan het publiek met hun programma’s voor het nieuwe seizoen of kunnen ze tonen wat ze allemaal in huis hebben.

De bezoekers krijgen gelegenheid om hun eigen programma samen te stellen en er is tussen de optredens door tijd vrij gemaakt om van de ene naar de andere locatie te gaan.

Nieuwe gezichten

De zesde Cultuur-Carrousel biedt een zeer gevarieerd programma. Van popmuziek tot klassiek, van dans tot cabaret, van jazz tot luistermuziek. Onder de deelnemers veel nieuwe gezichten zoals de Mom’s Kitchen Jazzband, het strijkorkest van Joke de Jong, de popband Greenlight, het Nederlandstalig kleinkunstgezelschap Gloed, de a capellagroep Voices in Harmony en dj Willem Jongeneelen, die de afterparty verzorgt.

Maar in het programma treffen bezoekers ook bekende gezichten aan zoals de uit Bergen op Zoom afkomstige cabaretier Edo Berger, die tegenwoordig ook internationaal actief is, de dansers van Pineapple Crew, de jazzformatie van Fred de Ron, het jeugdorkest van De Sjefkes, het West-Brabants Symfonieorkest en talenten van het Centrum voor de Kunsten.

Rick Jonckheere Foundation

De opbrengst van het evenement gaat dit jaar naar drie verschillende goede doelen: de vrijwilligersorganisatie van Hospice De Markies, de bevrijdingsfeesten en de Rick Jonckheere Foundation.

Rick Jonckheere was een zeer talentvolle drummer, die ook al een keer op trad tijdens een van de voorgaande edities van de Cultuur-Carrousel. Op de zeer jonge leeftijd van 18 jaar overleed dit Bergse talent aan een zeldzame auto immuunziekte. Voor zijn ouders was dat aanleiding om de Foundation in het leven te roepen. Doelstelling is om geld in te zamelen om meer onderzoek mogelijk te maken naar CVID.

De organisatie van de Cultuur-Carrousel heeft de doelstellingen van de Foundation omarmd, ook al vanwege de warme banden die er waren met de drummer, en heeft om die reden besloten behalve een deel van de opbrengst een speciale loterij te houden voor dit doel. Lootjes kosten slechts één euro en de complete opbrengst van deze loterij gaat naar dit goede doel.

Locaties

De Cultuur-Carrousel 2019 speelt zich af op zeven verschillende plaatsen, waaronder twee nieuwe locaties. Dat laatste was nodig vanwege een uitbreiding van het programma maar ook noodgedwongen. De gemeente heeft op dezelfde dag als waarop de Cultuur-Carrousel plaats vindt, vergunning verleend aan een andere organisatie voor een blaaskapellenfestival in de binnenstad. Een van de speelplekken is het Beursplein recht tegenover de Hofzaal van het Markiezenhof.

De initiatiefnemers van het blaaskapellenfestival zagen geen mogelijkheid om naar een andere plaats te verkassen, waarop de Cultuur-Carrousel gedwongen was om een van de betere locaties in het Markiezenhof te laten schieten. Blaaskapellenmuziek verdraagt zich nu eenmaal niet met cabaret of luistermuziek.

De twee nieuwe locaties zijn het Provoosthuis aan de Potterstraat en de Stadskelder op de Grote Markt. Verder speelt het evenement zich weer af in de grote zaal van Den Enghel, Gebouw T, De Blokstallen, Vestzaktheater ’t Zwijnshoofd, waar ook de afterparty na afloop plaats vindt, en de kelder van Emma’s IJssalon.

Ook dit jaar werkt de Cultuur-Carrousel weer samen met de organisatie van een open dag op de Hertgang in Halsteren. Bezoekers van de Cultuur-Carrousel kunnen daar gratis op vertoon van hun entreekaart een kijkje gaan nemen.

Kaarten

Kaarten voor de Cultuur-Carrousel kosten evenals voorgaande jaren weer vijf euro. Het publiek heeft met het entreebewijs toegang tot alle deelnemende locaties en kan dus een eigen programma samen stellen. Kaarten zijn binnenkort weer te koop via de bekende voorverkoopadressen zoals de Primera’s in Bergen op Zoom en Halsteren, de VVV en boekhandel Quist. Kaarten zijn eveneens te bestellen via www.cultuur-carrousel.nl en op 29 september natuurlijk bij de entree van alle deelnemende zalen. Op de genoemde website staat nog veel meer info over het evenement.

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven