Cursus Ecologie

Naam evenement:
Cursus Ecologie
Datum:
19 september 2019  - 14 november, 2019
Tijden:
19.00 - 21.30 uur
Locatie:
Bezoekersruimte van Landgoed de Hertgang Klaverblokken 18 Halsteren
Toegangsprijs:
€100,00 voor 7 donderdagavonden
Kaartverkoop:
aanmelden via e-mail
Organisator:
Landgoed de Hertgang
Website:
www.dehertgang.nl/index.php/cursus-ecologie
E-mail:
bertbannink@kpnmail.nl
Telefoon:
0164233953

Beschrijving

Vrijwel elke dag is het ‘milieu’ in het nieuws: het versterkte broeikaseffect, uitsterven van soorten, plastic in de oceanen, bodemverontreiniging en -degradatie, explosie blauwalgen, overstromingen, droogtes, enz. De strekking is vrijwel altijd bedreigend en negatief.

Zijn deze toch vaak paniekerige verhalen terecht en gebaseerd op feiten? Helaas, het antwoord daarop is ja. Toch is de kennis op dit vlak bij de meeste mensen gering. Op zich is dat niet vreemd, want de achtergronden van deze berichten zijn vaak erg complex. Het gaat immers over het ecosysteem aarde. En dat is een groot en ingewikkeld geheel.

Toch is het noodzakelijk dat meer mensen inzicht krijgen in dit systeem, zodat meer mensen in zullen zien dat maatregelen nodig zijn en wat de gevolgen zijn als die achterwege blijven. De opzet van de cursus is om te laten zien hoe mooi de natuur in elkaar zit en welke wetmatigheden er voor alle organismen gelden, ook voor de mens dus. Want de mens is een onderdeel van het ecosysteem aarde.

Aanmelden kan via e-mail.

Afbeelding van ejaugsburg via Pixabay

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven