De Braderie van Halsteren, één kilometer plezier!

Naam evenement:
De Braderie van Halsteren, één kilometer plezier!
Datum:
21 september 2019  - 22 september, 2019
Locatie:
zie bericht
Toegangsprijs:
n.v.t.
Kaartverkoop:
n.v.t.
Organisator:
Sint Cecilia Eensgezindheid

Beschrijving

Op zaterdag 21 en zondag 22 september is het weer braderie in Halsteren. De organisatie is zoals altijd weer in handen van muziekvereniging Sint Cecilia Eensgezindheid Halsteren, in samenwerking met de Euromarkt. Dit evenement is één van de grootste in Halsteren, met ruim één kilometer plezier op en rondom de Dorpsstraat.

De braderie is al jarenlang het traditionele evenement na de zomervakantie, waar iedereen in Halsteren elkaar weer ontmoet en bij kan kletsen. Zoals altijd is de Dorpsstraat weer afgeladen met allerlei verschillende marktkramen. 

Vernieuwd traject
De braderie is dit jaar vanaf de Martinuskerk tot aan de Vogelenzang. Over dit traject zullen diverse stichtingen en verenigingen die Halsteren rijk is aanwezig zijn. Het opbouwen begint op allebei de dagen om 07.00 uur en het afbreken vindt steeds om 18.00 uur plaats. 

Organisatie
De gezellige Halsterse harmonie en drumband Sint Cecilia Eensgezindheid is wederom verantwoordelijk voor de organisatie van dit fantastische evenement. Zij zullen tijdens de braderie dan ook zelf nadrukkelijk aanwezig zijn. En dan niet alleen muzikaal. Behalve Sint Cecilia Eensgezindheid staan er op beide dagen ook allerlei andere bandjes en muziekgroepen op het parcours en op de traditionele kiosk.

Programma kiosk
Harmonie en drumband Sint Cecilia Eensgezindheid nodigt ieder jaar muziekverenigingen uit de omgeving uit om een optreden te geven op de traditionele kiosk. Deze kiosk staat ter hoogte van het Burgemeester Mastboomplein. Het programma van zaterdag 21 september ziet er als volgt uit:

  • Van 12.30 uur tot 15.00 uur zal Sint Cecilia Eensgezindheid zelf op de braderie op diverse locaties spelen en per onderdeel (harmonie, drumband en opleidingsorkest) sluiten zij af met een prachtig optreden op de kiosk.
  • Hierna is het de beurt aan Henk en Marianne van Duo aHMazing uit Bergen op Zoom, zij brengen nummers ten gehore op de kiosk vanaf 15.30 uur.
  • Op zondag 22 september is de kiosk enorm goed gevuld!  Om 12.00 uur start Saxofobie uit Lepelstraat, gevolgd door het ensemble van Bianca Jonkers. Dit jaar zullen ook 2 koren uit Bergen op Zoom hun nummers ten gehore brengen: Koor Passie en Popkoor Rise & Shine. Harmonie Eendracht Maakt Macht uit Bergen op Zoom zal om 16.00 uur een optreden geven en sluit tevens de dag af op de kiosk.


De braderie is meer dan alleen wat kramen. Er zijn dit jaar heel veel verenigingen en organisaties uit de omgeving die graag aan het publiek demonstreren waar zij voor staan. Er hebben in lange tijd niet meer zoveel lokale organisaties zich aangemeld. Ook de cafés pakken deze dagen weer extra uit. Er wordt gezorgd voor tenten en terrassen bij onder andere Café Zaal Tivoli en bij Café de Roos. Bandjes, DJ’s en zangers zullen tijdens de braderie rondom de cafés leuke optredens geven.

En zoals ieder jaar staat er weer ter hoogte van het Burgemeester Mastboomplein een leuke kinderbraderie opgesteld.

Vogelenzangplein
De vrijdag voor de braderie wordt het Vogelenzangplein officieel geopend.
Dit jaar zal de kermis op het nieuwe Vogelenzangplein staan. Een draaimolen, schiettent en de botsauto’s staan hier het gehele weekend. Om alles weer op te bouwen moet deze kermis wel een boost krijgen. De hoop is dan ook dat er volgend jaar weer veel meer Kermisattracties aanwezig zullen zijn, zodat er flink uitgepakt kan worden!

De Halsterse braderie is dus ook dit jaar weer geheel in het teken van plezier, leuke koopjes, lekkere hapjes, sfeervolle muziek en vooral veel gezelligheid. Er is van alles te beleven in het centrum van Halsteren, van Vogelenzang tot aan de Beeklaan.

Natuurlijk staat Sint Cecilia Eensgezindheid zelf ook met een kraam op de route voor toelichting over hun scholenproject ‘Muziekids’ en met hun wel bekende Ei-Loterij.

 

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven