Dweilband S.F.O. ’t Onderonske 33 jaar

Naam evenement:
Dweilband S.F.O. ’t Onderonske 33 jaar
Datum:
17 februari 2019
Tijden:
aanvang: 15.33 uur
Locatie:
zie bericht
Toegangsprijs:
n.v.t.
Kaartverkoop:
n.v.t.
Organisator:
Dweilband S.F.O. ’t Onderonske
Website:
www.facebook.com/pages/category/Band/DB-t-Onderonske-1836326829961267/

Beschrijving

Dweilband ’t Onderonske bestaat deze Vastenavend 33 jaar

En dat moet gevierd worden natuurlijk! De club is opgericht in 1986. De letters S.F.O. staan voor Simpel Fonisch dweilOrkest. Al vele jaren een bekende verschijning tijdens de Vastenavend, in alle café’s van Berrege en op straat. Maar ook te vinden in de Intocht en tijdens de optocht op de Markt.

We bestaan op dit moment uit 14 muzikanten. Mannen en vrouwen. Enkele leden zijn al 30 jaar lid van de band.

’t Onderonske is bekend van de oranje fiets-vlaggetjes. Onze band gaat al jaren lang dweilen met allemaal een eigen oranje fiets-vlaggetje. Deze vlaggetjes, met ons band-logo er op, steken boven alle mensen uit. Zo zijn we snel te herkennen in een (vol) café. Maar ook op straat zijn de vlaggetjes al van verre te zien. Ook kunnen we elkaar snel terug vinden.

We zijn ook trots dat het motto van dit jaar, “ ‘t is koers!” natuurlijk een verwijzing is naar de jubileum band met de fiets-vlaggetjes. !!

De laatste jaren zijn we ook de ‘Uisband op de Grote Markt voor en tijdens de optocht. Wij voorzien  de mensen op de tribune van muziek. Dat doen we voordat de optocht langs komt. Daarnaast vullen we, als dat nodig is, de 'gaten' in de optocht met een leutig deuntje.

Op maandag ochtend brengen we de Vastenavend naar de oudere Bergenaren. We spelen al jaren, eerst in ’t Ketrientje, en de laatste jaren in ‘t “Nieuwe ABG” .We brengen de bewoners met onze muziek alvast in de stemming voor het bezoek van de Prins en z’n gevolg aan ’t Nieuwe ABG. Dat is ieder jaar weer een warme, dankbare taak!

Jubileumfeest

Zondag middag 17 februari vieren wij ons jubileum met een feest middag in Biercafé de Loco op de Grote Markt. Iedereen mag ons die middag komen feliciteren. We hopen ook veel oud leden te mogen begroeten. En natuurlijk veel collega dweilbandjes. We beginnen om 15.33u

Cadeau aan de stad

Om ons jubileum te vieren, schenken wij de stad een speciale jubileum tegel, als blijvende heinnering. Deze tegel zal op de hoek van de Dubbelstraat – Noord Zijde Haven komen te liggen. Een plek waar alle Krabben met de Vastenavend langs komen. De tegel zal om 14.33u feestelijk worden onthuld !

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven