Great British Experience, concert door Cappella ex Occasione

Naam evenement:
Great British Experience, concert door Cappella ex Occasione
Datum:
15 juni 2019
Tijden:
20.00 uur - 22.00 uur
Locatie:
Sint Catharinakapel
Toegangsprijs:
€13,00
Kaartverkoop:
via website
Organisator:
Cappella ex Occasione
Website:
www.cappellaexoccasione.nl

Beschrijving

Concert door Cappella ex Occasione

 

Cappella ex Occasione is een Bredaas kamerkoor en staat onder leiding van Ruben de Grauw. Het koor brengt het concert Great British Experience in de Catharinakapel en nodigt iedereen uit te komen ervaren waarom Britse koormuziek bijzonder is.

Het in 2006 opgerichte koor zoekt ieder jaar uitdaging in de uit te voeren werken. “Ook dit concert blinkt uit in verscheidenheid en prachtige muziekwerken”, aldus dirigent De Grauw. CEO gaat verrassen met geestelijke muziek van Byrd, Todd, Jenkins, Tallis, Weir en Purcell. Misschien herinner je je nog Song for Athene van Tavener, dat gezongen werd tijdens de begrafenis van Diana, Princess of Wales. Van Stanford brengt CEO On Time ten gehore, de eeuwige strijd tegen de tijd. Bij deze muziek waant u zich in een Britse kathedraal.

Ook de wereldlijke muziek komt aan bod. Liefdesperikelen, natuur en politiek worden bezongen in de muziek van Dowland, Wilbye, Stanford, Elgar en Britten. Blackbird, het beroemde lied van de Beatles, klinkt vast heel herkenbaar. En in Weather Report van Chilcott hoort u de regen tikken. Neem een paraplu mee! Ter afwisseling van het a capella koorprogramma speelt koorlid Jeroen de Jong drie intermezzo’s van Britten op sopraansaxofoon.

<iframe width="353" height="200" src="https://www.youtube.com/embed/rMrxJfvSnn8" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven