Halsterse lampionnenoptocht voor Sint‐Maarten en 11‐11 viering

Naam evenement:
Halsterse lampionnenoptocht voor Sint‐Maarten en 11‐11 viering
Datum:
11 november 2018
Tijden:
zie bericht
Locatie:
zie bericht
Toegangsprijs:
n.v.t.
Organisator:
Stichting Alterse Carnaval

Beschrijving

Op 1 november is het motto bekend gemaakt voor de Alterse Vastelaoved 2019. Op uitnodiging van de “Club van de pijl die niks raokt” trokken de boeren van de boerenploeg met militaire precisie door Halsteren. Er werd in de straat het Blazoen trouw gezworen aan de Alterse Vlag en de straat, het Vizier, werd verkend. Bij het mussengevecht werd een kussengevecht gehouden op het stalen ros en in het Lindenlaantje moest men ringsteken.

Na de Brabantse Wallen te hebben bezocht eindigde men bij de Spinool waar de ingrediënten klaar stonden voor een goed Alters biertje. Gerst, een “opke leut” en een houtje om het vuur goed op te stoken. Met een fles Alters Spice bier kregen de boeren hun uitnodiging voor de 11‐11 vergadering, hun motto onderscheidingsteken en natuurlijk het nieuwe motto te horen:

Laot oe verROOVERE!

Op 11 november zal het feest van Sint‐Maarten en 11‐11 weer gevierd worden. Sint‐Maarten is nauw verbonden met Halsteren. Zo staat hij in het voormalige gemeentewapen, de St. Martinuskerk is naar hem vernoemd en zijn er diverse verwijzingen binnen het dorp naar hem.

11 november is ook de start van het nieuwe carnavalseizoen. 11 is al van oudsher het getal van de zotten en dwazen. Om die reden start het carnavalseizoen op dʹn elfde van dʹn elfde (11‐11). Meestal worden de 11‐11 vieringen, vanwege het late tijdstip, alleen door volwassenen bezocht.

Net als voorgaande jaren zal de Stichting Alterse Carnaval, speciaal voor de kinderen, beide feesten weer combineren op 11 november. Dit wordt gedaan in de vorm van een Lampionnenoptocht die zal starten bij de St. Maartenschool op het Sint Maartenplein en die zal eindigen bij ʹDe Spinoolʹ op het Burg. Mastboomplein te Halsteren. Verzamelen is om 18:44 uur. Alle kinderen uit Halsteren worden van harte uitgenodigd om mee te doen aan de lampionnenoptocht, en krijgen na afloop allemaal nog een verrassing.

Je kunt je eigen lampion meebrengen, maar lampionnen zijn ook op de avond zelf te koop voor € 2,‐.

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven