♫ Hij komt, hij komt... ♪: de speelgoedruilmarkt

Naam evenement:
♫ Hij komt, hij komt... ♪: de speelgoedruilmarkt
Datum:
22 november 2018
Tijden:
zie bericht voor inleveren en ruilen speelgoed
Locatie:
Ontmoetingscentrum Het Hoofdkwartier (oude kerk), Rembrandtstraat 52a, Bergen op Zoom.
Toegangsprijs:
n.v.t.
Kaartverkoop:
n.v.t.
Organisator:
Bebby Valkenburg
Website:
www.recyclesint.org

Beschrijving

Het lijkt nog ver, maar over een paar weken is Het Heerlijk Avondje al gekomen. Voor veel ouders levert dat stress op. Cadeautjes zoeken, geld uitgeven en die decembermaand is al zo duur. Daarnaast komen ook nog de morele bezwaren. Is het nog wel van deze tijd allemaal nieuwe spullen te blijven kopen? Daarom organiseert Debby Valkenburg een Recycle speelgoedruilmarkt op donderdagavond 22 november.

Debby vindt het belangrijk om speelgoed een tweede leven te geven. "Waarom zou je elk jaar iets nieuws kopen als je ook kunt ruilen? En je kan meteen die enorme speelgoedberg in je huis verkleinen. Dit jaar organiseren we voor de eerste keer zo'n speelgoedruilmarkt in Bergen op Zoom en we hopen op een hoge opkomst!" Het initiatief heet 'Recycle Sint' en wordt ook elders georganiseerd.

Te veel speelgoed

Elif Algu, bedenker van het Recycle Sint idee: "Overconsumptie is echt niet meer van deze tijd. Van ruilen komt huilen wordt altijd gezegd, maar wij hebben daarvan gemaakt: Ruilen is het nieuwe kopen. Vraag het aan elke ouder die je kent. Iedereen heeft teveel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom zouden we dan nog nieuwe spullen kopen? Het is veel slimmer om te ruilen en zo ook nog eens een steentje bij te dragen aan het milieu."

Goed voor milieu en je portemonnee

Duurzaamheid mag ook leuk zijn, vinden de initiatiefnemers. Daarom is er Recycle Sint. Dat is niet alleen een groen initiatief, maar ook nog eens hartstikke gezellig, slim en -niet onbelangrijk- goed voor de portemonnee.

Ouders kunnen vooraf speelgoed komen inleveren op  de volgende dagen en tijden:

  • Vrijdag 16 november 19:00-20:00
  • Donderdag 22 november 9:30-11:00 uur en 18:00-19:00 uur.

Wie bruikbaar speelgoed inlevert krijgt punten waarmee op donderdag 22 november van 19:30 tot 21:00 uur geruild worden.

Rod Long

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven