Hospice De Markies toont momenten om te koesteren

Naam evenement:
Hospice De Markies toont momenten om te koesteren
Datum:
14 september 2019
Tijden:
zie bericht
Locatie:
Groot Arsenaal, Rijtuigweg 44
Toegangsprijs:
n.v.t.
Kaartverkoop:
n.v.t.
Organisator:
Stichting Vrienden Hospice De Markies / Hospice De Markies
Website:
www.hospicedemarkies.nl

Beschrijving

Hospice De Markies bestaat tien jaar en is springlevend. Om dat te vieren doet het hospice op zaterdag 14 september mee aan de landelijke Open Monumentendag. Iedereen is welkom in het Groot Arsenaal, waar onder meer de foto-expositie ‘Momenten om te koesteren’ te zien is.

In samenwerking met de stichting Vrienden Hospice De Markies presenteert het hospice een afwisselend programma, waarin de laatste levensfase en het afscheid centraal staan. Zo geeft arts Antoinette van der Heijden een lezing over euthanasie, terwijl notaris Caroline de Maat verhaalt over de wilsbeschikking en het levenstestament.

Denise Mulders, muziektherapeute bij tanteLouise, vertelt over de waarde van muziek in de laatste levensfase. De serie lezingen start om 11.00 uur met een presentatie (met film) over Hospice De Markies door locatiemanager Leanne Otto. Om 15.00 uur doet ze dat nog eens, maar dan ter afronding.

Belangstellenden zijn al vanaf 10.00 uur welkom in het Groot Arsenaal aan de Rijtuigweg 44 in Bergen op Zoom. Tot 16.00 uur kunnen bezoekers in tal van informatiestands antwoorden vinden op tal van vragen rondom het levenseinde. “De laatste decennia zijn er veel nieuwe ontwikkelingen”, weet Leanne Otto. “Er is ook veel aandacht in de media, maar toch roept het afscheid bij veel mensen vragen op. Wat weet ik over de laatste levensfase? Wat kan en wat mag? Wat als ik niet langer thuis kan blijven? Op dat soort vragen proberen we deze dag antwoord te geven.”

Rode draad in het programma is een indrukwekkende foto-expositie met werken van Gwendolyn Pieters. Onder de noemer ‘Momenten om te koesteren’ schildert de fotografe uit West-Souburg met warm licht de waardevolle momenten in de laatste levensfase. “Ook bij het afscheid en de dood, die tenslotte onlosmakelijk verbonden is met het leven.”

Foto's: Gwendolyn Pieters

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven