Informatieavond Lichtjes op Oorlogsgraven

Naam evenement:
Informatieavond Lichtjes op Oorlogsgraven
Datum:
14 november 2019
Tijden:
aanvang: 19.00 uur
Locatie:
grote zaal crematorium Bergen op Zoom, Mastendreef 5 Bergen op zoom
Toegangsprijs:
n.v.t.
Kaartverkoop:
n.v.t.
Organisator:
Lichtjes op Oorlogsgraven

Beschrijving

"Wij realiseren ons dat wij zonder vrijwilligers het evenement Lichtjes op Oorlogsgraven nooit van de grond zullen krijgen. Daarom hebben we besloten om dit jaar ook weer een vrijwilligersavond te organiseren", aldus Joris Völker, voorzitter van Lichtjes op Oorlogsgraven. "Vorig jaar was een zeer bijzondere avond en dit jaar willen dat continueren."

De bijeenkomst zal plaatsvinden in de grote zaal van het crematorium van Bergen op Zoom, vertelt Volker. "Wij hebben deze zaal tot onze beschikking gekregen door een mooie samenwerking met Stichting
Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede."

Het programma voor de avond is als volgt:

  • 19.00 uur: inloop met kopje koffie / start van de avond
  • 21.15 uur: afronding van de avond

Het thema zal dit jaar wederom zijn: 'Herdenken doen we in stilte'. Dit houdt in dat er op 24 december geen toespraken zullen zijn. Joris: "Het gaat om de mannen die daar liggen en gestreden hebben voor onze vrijheid. En die vrijheid kan soms een heel dun draadje zijn. Daarom is het goed om daar in stilte bij stil te staan." Er worden dit jaar nog meer bezoekers verwacht, vanwege de herdenkingen en vieringen omtrent 75 jaar bevrijding.

De kaarsjes zullen dit jaar geplaatst gaan worden door scholieren en jongeren, juist omdat dit de generatie is die de boodschap van onze vrijheid weer door moet geven. De initiatiefnemers hopen dat ze zo ook echt even stil staan bij de mannen die voor deze vrijheid zijn gesneuveld. Daarnaast is opnieuw een groep oorlogsveteranen aanwezig.

  • De organisatie wil benadrukken dat de Engelse soldaten die begraven liggen niet veregeten mogen worden. Zij hebben andere delen van Nederland bevrijd en zijn daarmee net zo belangrijk geweest voor het beëindigen van de oorlog.
  • De Lichtjes op Oorlogsgraven wordt mede mogelijk gemaakt door Rotary Club Bergen op Zoom Noord, Rotary Club de Brabantse Wal en de Stichting Bevrijding Brabantse Wal.
  • heb je vragen hebben over de informatieavond of al wil je je alvast aanmelden, stuur dan een e-mail naar: lichtjesboz@gmail.com

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven