Informatiebijeenkomst over pleegzorg

Naam evenement:
Informatiebijeenkomst over pleegzorg
Datum:
28 augustus 2018
Tijden:
aanvang: 20.00 uur
Locatie:
Geminigebouw, Jacob Obrechtlaan 5F, Bergen op Zoom
Toegangsprijs:
n.v.t.
Kaartverkoop:
aanmelden via e-mail (zie bericht)
Organisator:
SDW
Website:
www.sdw.nl
E-mail:
pleegzorg@sdwzorg.nl

Beschrijving

SDW organiseert een informatiebijeenkomst voor mensen die interesse hebben in pleegzorg, op 28 augustus om 20.00 uur in het Geminigebouw aan de Jacob Obrechtlaan 5F in Bergen op Zoom.

Aan de orde komen onderwerpen als de mogelijkheden van pleegzorg, de ondersteuning van SDW, het contact met de biologische ouders, hoe je pleegouder kunt worden en financiële vergoedingen. Uiteraard is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen, zowel aan begeleiders van SDW als aan een pleegouder die uit eigen ervaring kan vertellen.

Pleegzorg bij SDW

SDW biedt pleegzorg waarbij ouders en kind een regelmatige ‘adempauze’ inlassen doordat het kind bijvoorbeeld een weekend per maand bij een pleeggezin gaat logeren. Zo kan uithuisplaatsing worden voorkomen. Soms is het echter nodig dat een kind voor langere tijd in een pleeggezin geplaatst wordt en daar opgroeit. De vraag naar pleeggezinnen groeit voor beide varianten van pleegzorg; daarom is SDW op zoek naar nieuwe pleeggezinnen.

Aanmelden

De informatieavond is geheel vrijblijvend. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar pleegzorg@sdwzorg.nl Op de website www.sdw.nl/pleegzorg vindt u meer informatie over pleegzorg van SDW.

SDW ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Heeft u vragen over de ondersteuning van SDW, kijk dan eens op www.sdw.nl of neem contact op met SDW Startpunt: startpunt@sdwzorg.nl of telefoon 088-259 3010.

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven