Kerstconcert in Sint Catharinakapel

Naam evenement:
Kerstconcert in Sint Catharinakapel
Datum:
19 december 2019
Tijden:
aanvang: 20:00 uur
Locatie:
Sint Catharinakapel
Toegangsprijs:
€5,00
Kaartverkoop:
zie bericht
Organisator:
Bergen op Zooms Blazersensemble

Beschrijving

Ter afsluiting van het jubileumjaar van het Bergen op Zooms Blazersensemble wordt er op donderdag 19 december een kerstconcert gegeven in de Sint Catharinakapel in Bergen op Zoom. Aan het concert wordt deelgenomen door Kamerkoor Sasso Montanari uit Steenbergen, onder leiding van Janno den Engelsman, en het Saxofoonkwartet Trois Bierre Et Un Vin.

Het Bergen op Zooms Blazersensemble, dat dit jaar 50 jaar bestaat, speelt voor de pauze een selectie van kerstliederen die speciaal gearrangeerd zijn voor kopersblazers en daardoor een eigentijds karakter hebben gekregen. Van klassiek tot jazz, zoals de toehoorders van het ensemble gewend zijn.

Het ensemble heeft dit jaar veel van zich laten horen, mede door de intensieve deelname aan de officiële herdenkingen tijdens 75 jaar bevrijding van Bergen op Zoom. Vijftig jaar geleden is het ensemble hier speciaal voor opgericht.


Afgelopen mei heeft het ensemble tijdens een jubileumconcert met gastsolist Jasper de Waal het 50-jarig bestaan gevierd en dit wordt nu afgesloten met een kerstconcert in de prachtige kapel van Sint Catharina. Het ensemble bestaat uit twee hoorns, twee trombones en speciaal voor deze gelegenheid vijf trompetten en twee bassen. Het geheel staat onder leiding van Rien de Jongh.

Sasso Montanari zal na de pauze op hun eigen wijze diverse kerstliederen ten gehore brengen en er zal samen met het Blazersensemble nog een kerstnummer ten gehore worden gebracht. Voor de afwisseling zorgt saxofoonkwartet Trois Bierre Et Un Vin met speciaal voor deze bezetting gearrangeerde kerstnummers. 

  • De aanvang van de avond is 20.00uur. De ingang van de kapel is gelegen aan de Klaverstraat en is vanaf 19.30uur open.
  • Kaarten á 5 euro zijn verkrijgbaar bij de leden van de optredende gezelschappen, bij Muziekatelier Frans van Vliet en via touwfrans@gmail.com.  

Foto: Perry van Kempen

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven