Kerstmis in de binnenstad

Naam evenement:
Kerstmis in de binnenstad
Datum:
16 december 2017  - 17 december, 2017
Tijden:
zie bericht
Locatie:
Bergse binnenstad
Toegangsprijs:
n.v.t.
Organisator:
Ondernemersvereniging Sterck
Website:
www.facebook.com/SterckBoZ/

Beschrijving

In de Bergse binnenstad is het op 16 en 17 december echt kerst. Er is veel te beleven dan. Op zaterdag trekt de Santarun door de straten en staan in De Parade en op het St. Josephplein kraampjes met leuke aanbiedingen. Er is op de binnenplaats van het Markiezenhof een kunstmarkt en er rijdt een kerstman met zijn arrenslee door de straten. Op zondag kunnen kids zich ook nog laten schminken.

In hetzelfde weekend vinden op allerlei plekken in de stad optredens plaats van theateracts, koren en dansvoorstellingen. Ondernemersvereniging Sterck zorgt daarvoor.

Dit kun je dit zoal tegenkomen tijdens dit weekend:

  • Winter dansact ‘De Sneeuwvlokjes’, met vier danseressen die je meenemen naar hun Winterland en het moment dat daar de sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelen.
  • Rudolph, Het Grote Rendier: Een heus lopend en bewegend, levensgroot rendier. Zo levensecht dat je even moet voelen of… Er zijn twee kersthulpjes bij die je kunnen verzekeren dat Rudolph niet bijt en je mag er natuurlijk mee op de foto.
  • Levende Kerstcadeaus, die heerlijke winterse lekkernijen uitdelen. Een vrolijk gezicht en een al even vrolijke alsmede smakelijke verrassing.
  • De Winter WonderMachine: Een indrukwekkend apparaat, alleen gaat er van alles mee mis. De professor en zijn hulpje beleven daardoor de mafste avonturen. Gelukkig zijn er altijd slimme kinderen in de buurt die kunnen helpen. Het levert zelfs een lekkere traktatie op.
  • Het BOV-kerstkoor treedt op verschillende locaties op.
  • Ook het TMC Gospel Choir staat op allerlei plekken te zingen voor het publiek.
  • Sssst, niet verder vertellen hoor… De leerlingen van Creative Art Worx gaan op verschillende plekken in de stad een flashmob verzorgen.
  • En last but not least treedt een heus Scroogekoor op, her en der in de stad.

Bijzonder is ook dat op beide dagen van 12.00 tot 17.00 uur een treintje heen en weer rijdt tussen De Zeeland en de Grote Markt. Daar mogen bezoekers gratis in meerijden.

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven