Line-up Made In Belgium 2017 grotendeels bekend

Naam evenement:
Line-up Made In Belgium 2017 grotendeels bekend
Datum:
18 november 2017
Locatie:
Gebouw-T
Toegangsprijs:
zie website
Kaartverkoop:
via website
Organisator:
Gebouw-T
Website:
www.gebouw-t.nl

Beschrijving

 

Millionaire, Compact Disk Dummies en Tout Va Bien bevestigd

 

Poppodium Gebouw-T presenteert op zaterdag 18 november diverse Belgische bands tijdens het jaarlijkse indoor Made In Belgium Festival. Op twee podia treden tijdens deze zevende editie onder andere Millionaire, Compact Disk Dummies, Tout Va Bien en Tin Fingers op.

De grote naam deze editie is Millionaire. De band rond zanger/gitarist Tim Vanhamel lag 12 jaar stil, maar is in 2017 weer helemaal terug. In 2001 maakte de band internationaal naam doordat het werd opgepikt en gepromoot door bands als Muse en Queens of the Stone Age. Frontman van Queens of the Stone Age, Josh Homme, tekende zelfs voor de productie van het tweede album ‘Paradisiac’ wat in 2005 werd uitgebracht.

In 2017 is Millionaire terug met het album ‘Sciencing’. Een comeback die door Vlaamse krant De Morgen omschreven wordt als 'een fantastische doorstart, die onmogelijk onterecht te beoordelen valt'. Tijdens het optreden op Best Kept Secret dit voorjaar puilde de tent waar Millionaire optrad uit en waren de kritieken lovend. Een gedroomde headliner voor Made In Belgium.

Compact Disk Dummies stormde in 2012 naar de eerste plaats van Humo’s Rock Rally, een prestigieuze Vlaamse Bandwedstrijd. De broers maken zeer dansbare electropunk, en met de energie die Compact Disk Dummies zelf tijdens hun shows leveren wordt het onmogelijk om stil te blijven staan. Tout Va Bien daarentegen pakt het weer ietwat rustiger aan, maar blijft ook in de electro hoek. Met optredens op Rock Werchter, Pukkelpop en De Lokerse Feesten op zak brengt Tout Va Bien donkere en gevoelige elektropop.

Op het tweede podium van Made In Belgium wordt met name ruimte gegeven aan nieuw opkomend talent. Tin Fingers is zo’n groep die op dit moment hard aan de weg timmert bij onze zuiderburen. Hoewel hun eerste EP nog moet verschijnen, gaan Tin Fingers al jaren als een lopend vuurtje door de Antwerpse indiescene. Met een even vintage als futuristisch synthpopgeluid hebben ze nogal wat weg van MGMT en Temples, al liggen die invloeden er nergens te nadrukkelijk bovenop. Niet voor niets kreeg het vijftal in 2016 nog het predikaat van artist in residence bij podium Trix Antwerpen.

De komende maanden wordt er nog meer Belgisch talent aan de line-up van Made In Belgium toegevoegd. Tickets voor het festival zijn reeds te koop via de website van Gebouw-T en Ticketmaster. Meer informatie is te vinden via www.gebouw-t.nl.

 

Deel bericht:

 Reacties:

Log in of registreer nu om te kunnen reageren!

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven