Muziek bij de Buren!

Naam evenement:
Muziek bij de Buren!
Datum:
10 december 2017
Tijden:
12.00 - 18.00 uur
Locatie:
zie bericht
Toegangsprijs:
gratis entree
Kaartverkoop:
n.v.t.
Organisator:
Muziek bij de Buren! afdeling Bergen op Zoom
Website:
muziekbijdeburen.nl/
E-mail:
bergenopzoom@muziekbijdeburen.nl

Beschrijving

 

Bergen op Zoom sluit aan bij hét huiskamerfestival van Nederland, Muziek bij de Buren! Laat je verrassen door de muzikaliteit en gastvrijheid van de markiezenstad. Op zondagmiddag 10 december 2017 presenteert Bergen op Zoom wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent.

Uniek aan Muziek bij de Buren is dat de optredens plaatsvinden in minstens 25 huiskamers, verspreid over de hele stad. Hier kun je luisteren naar optredens van lokale muzikanten; van jazz tot klassiek, van singer-songwriter tot elektronische beats. Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je de inwoners van Bergen op Zoom en maak je in de intieme sfeer van de huiskamer kennis met al het moois wat de stad op muzikaal vlak te bieden heeft.

Vrij toegankelijk

De optredens zijn vrij toegankelijk, zodat iedereen onbeperkt kan genieten van de Bergse muzikaliteit en gastvrijheid. Nationale Muziek bij de Burendag Muziek bij de Buren is gestart, zodat muzikanten nieuw publiek ontmoeten en inwoners elkaar tegelijkertijd leren kennen. Dankzij social media staan wij in contact met de hele wereld, maar vaak kennen wij onze eigen buren niet eens. Daar wil Muziek bij de Buren verandering in brengen. Door de intieme setting van de huiskamer ontstaat persoonlijk contact tussen de muzikant, de huiseigenaar en de bezoekers. Bezoek aan één van de optredens geeft gegarandeerd een blijvende herinnering aan een warm onthaal van gastvrije en muzikale stadsgenoten.

Meedoen!

Muziek bij de Buren mag zich inmiddels hét huiskamerfestival van Nederland noemen. Vorig jaar vonden er namelijk 1287 optredens plaats in 429 huiskamers verspreid over acht Nederlandse steden. Op 10 december 2017 zullen, tijdens deze Nationale Muziek bij de Burendag, deuren opengaan in maar liefst vijftien steden, nu dus ook in Bergen op Zoom Meedoen met Muziek bij de Buren? Enthousiaste inwoners van Bergen op Zoom kunnen zich vanaf maandag 11 september opgeven als huiskamer, muzikant, of als beide!

Inschrijven kan tot en met 13 oktober via de website van Muziek bij de Buren: www.muziekbijdeburen.nl

Mooie samenwerking

Muziek bij de Buren is een initiatief van de landelijke Stichting Muziek bij de Buren. De organisatie van Muziek bij de Buren Bergen op Zoom is in handen van enkele betrokken inwoners i.s.m. JazzBoZ, Gebouw-T en het Cultuurbedrijf. Dit initiatief wordt bovendien ondersteund door meerdere lokale partners als Fietsatelier Guldemond en Muziekatelier Van Gorp. Samen maken zij op 10 december van Bergen op Zoom één grote huiskamer.

Praktische informatie

  • Locaties: diverse huiskamers in Centrum, Tuinwijk, Meilust
  • Datum: zo 10 december 2017, 12:00 -18:00
  • Deelnemende steden: Arnhem, Bergen op Zoom, Deventer, Dordrecht, Ede, Enschede, Hengelo, Leeuwarden, Oss, Sneek, Uden, Velp, Vlaardingen, Wageningen en Zwolle.
  • Meer informatie en aanmelden: www.muziekbijdeburen.nl

Foto's: Muziek bij de Buren

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven