Nederland Leest

Naam evenement:
Nederland Leest
Datum:
1 november 2018  - 30 november, 2018
Locatie:
alle vestigingen van de Bibliotheek Het Markiezaat
Organisator:
Bibliotheek Het Markiezaat
Website:
www.markiezaatsbiblitoheken.nl

Beschrijving

In november hebben de bibliotheken in Nederland de campagne Nederland Leest op het menu staan. Zo ook Bibliotheek Het Markiezaat.

Dit keer staat het thema Voeding centraal. Volwassen bezoekers krijgen deze maand het boek 'Je bent wat je leest' cadeau. Biebleden hebben een streepje voor en ontvangen daarnaast het boekje 'De bieb kookt over…' Wees er snel bij, want op = op. De bibliotheek daagt ook iedereen uit om mee te doen aan de kruidnotenbakwedstrijd.

Je bent wat je leest

'Je bent wat je leest' is een heerlijk geschenk vol sappige verhalen, verfrissende passages en een zoete afsluiter die vertellen wat Nederland eet en leest. Niemand minder dan Rosanne Hertzberger, Joël Broekaert, Pierre Wind, Charlotte Kleyn en Marion Pauw benaderen het thema Voeding vanuit hun eigen expertise en stijl. Zo vormt het boek een verfijnd menu met fictie, non-fictie, spanning, wetenschap én heerlijke recepten natuurlijk.

'De bieb kookt over… recepten voor een heerlijk winters avondje'

'De bieb kookt over…' is een smakelijk thema-boekje met een vijftal eenvoudige recepten om de winterse gezelligheid te vieren. Het grappige van dit winterse menuutje is dat alle recepten bij elkaar passen én dus tegelijk of afzonderlijk van elkaar gegeten kunnen worden. Het is een speciale uitgave van Gertrude kookt & Bregje bakt i.s.m. de Bibliotheek Het Markiezaat in het kader van Nederland Leest.

Kruidnotenbakwedstrijd

In het receptenboekje van Gertrude en Bregje staat een recept van een simpele kruidnoot. De bibliotheek daagt iedereen uit om een eigen variatie te verzinnen! Stuur het recept op naar kruidnoot@markiezaatsbibliotheken.nl of lever het in bij één van onze vestigingen. Neem vervolgens het baksel mee naar de proeverij op zondag 25 november om 13:00 uur in de Bibliotheek Bergen op Zoom. Deelnemers dienen aanwezig te zijn tijdens de jurering. De jury kiest tijdens de proeverij een winnaar uit! Het winnende recept wordt gekroond en is daarna te verkrijgen bij Bakkerij Ton van Hees in Steenbergen en Lunchcafé Gewoon bij Sjuul in Bergen op Zoom.

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven