Opening Zuiderwaterlinie

Naam evenement:
Opening Zuiderwaterlinie
Datum:
26 mei 2018
Tijden:
10:00 uur - 14:00 uur
Locatie:
Grote Markt Bergen op Zoom
Toegangsprijs:
Gratis
Organisator:
ANWB in opdracht van Samenwerkingsverband Zuiderwaterlinie
Website:
www.zuiderwaterlinie.nl

Beschrijving

Zuiderwaterlinie in ere hersteld

De Zuiderwaterlinie, de oudste, breedste en meest benutte linie van Nederland. Eens de trots van de Nederlandse bescherming tegen vijandelijke aanvallen is in ere hersteld. Op 26 mei 2018 om 10:00 uur wordt de linie feestelijk geopend. Een gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant zal in Heusden de officiële opening verzorgen. Lokale bestuurders zullen kort daarna op de overige startlocaties de aftrap verzorgen.

Kort na het startsein zullen enthousiaste mensen op vijf locaties een fietstocht maken langs historische onderdelen van de Zuiderwaterlinie. Naast de Vismarkt in Heusden zijn er vertrekpunten op de Grote markt in Bergen op Zoom, de Lantaarndijk te Willemstad ter hoogte van de rotonde, de Markt in Geertruidenberg en de Maasdijk in Ravenstein ter hoogte van ‘t Veerhuis. Tussen 10:00 uur en 14:00 uur is de ANWB als organisator van de fietstochten op alle plaatsen aanwezig om de fietsers de routekaart te geven en uit te zwaaien.

Overnachten

De tocht vanuit Heusden brengt u ook naar de vestingstad ’s-Hertogenbosch. Bergen op Zoom vormt samen met Steenbergen één regio, evenals Willemstad en Klundert. Vanuit Breda wordt Geertruidenberg aangedaan en vanuit Grave, Ravenstein en Megen. In totaal 5 regio’s met 5 steden en daaromheen een groot aantal vestingwerken, waaronder maar liefst 20 forten. Ook de prachtige Brabantse natuur krijgt voldoende aandacht tijdens de tochten. Brabant is tenslotte een groene provincie. De individuele routes per regio zijn voor de echte liefhebbers aan elkaar geknoopt. Een tocht van Oost naar West of omgekeerd behoord dus tot de mogelijkheden. Natuurlijk bieden de vestigingssteden ook leuke gelegenheden om tussentijds te overnachten. Op elk van de vestigingslocaties zijn er tevens voldoende wandelmogelijkheden ter afwisseling van het fietsen. In de vestigingssteden zijn historische panden met horeca voorzieningen te bewonderen en na het fietsen is een goede maaltijd altijd welkom. Onderweg vindt u tevens voldoende gelegenheid voor versnaperingen.

Unieke samenwerking

Het herstel van de Zuiderwaterlinie is mogelijk gemaakt door een uniek samenwerkingsverband van gemeentes gelegen aan de linie, waterschappen, provincie en provinciale uitvoeringsorganisaties, Staatsbosbeheer, Brabants Landschap, ANWB, de Nederlandse Vereniging van Vestigingssteden. Vanaf mei 2016 is intensief gewerkt met een resultaat dat er mag zijn en dat iedereen (dus niet alleen de Brabanders) gezien moet hebben.

De Zuiderwaterlinie weer een trots van Brabant.

Voor meer informatie over de Zuiderwaterlinie kunt u www.zuiderwaterlinie.nl raadplegen of de VVV bij een van de gemeentes opzoeken. Voor meer informatie over de fietstochten kunt u terecht bij www.anwb.nl/zuiderwaterlinie.

 

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven