Pink Floyd in het vestzaktheater van Het Zwijnshoofd

Naam evenement:
Pink Floyd in het vestzaktheater van Het Zwijnshoofd
Datum:
16 september 2018
Tijden:
zaal open: 15.30 uur / aanvang: 16.00 uur
Locatie:
Vestzaktheater Het Zwijnshoofd
Toegangsprijs:
voorvervoop €10,00 / prijs aan de deur volgt nog
Kaartverkoop:
zie bericht
Organisator:
Unconditionally Guaranteed
Website:
www.unconditionallyguaranteed.nl/
E-mail:
ug@unconditionallyguaranteed.nl

Beschrijving

 

BERGEN OP ZOOM - Op 16 september speelt de band Unconditionally Guaranteed in het vestzaktheater van Het Zwijnshoofd. Ze hebben een nieuw project, in ieder geval voor dit jaar, en brengen dan alleen muziek van de legendarische band Pink Floyd.

Dave Feenstra is leadzanger en gitarist bij Unconditionally Guaranteed. Hij vertelt over het ontstaan van dit plan: “We zijn als band begonnen met het spelen van jaren ’80 repertoire, met name blues en rock. Daar kwam steeds een nummer van Pink Floyd bij. We ontdekten dat we die muziek graag speelden en dat ga je meer van zo’n band ontdekken en zelf brengen.”

Er kwam een moment waarop misschien wel de helft van een optreden bestond uit nummers van de Engelse progressieve psychedelische rockmuziek. De bandleden keken elkaar eens aan en besloten toen dat het tijd was om een nieuwe wending te geven aan hun optredens. “In ieder geval dit jaar”, vertelt Dave. “We gaan op meerdere plaatsen optreden en alleen werk van Pink Floyd spelen.”

Juiste gevoel

Het wordt geen tribute-show, waarbij muzikanten proberen op de band in kwestie proberen te lijken. “We zijn geen Roger Waters of David Gilmour. Het moet vooral voelen als de muziek van Pink Floyd. Verder geven we er onze eigen invulling aan. Ik speel wel met gitaren die Gilmour ook veel heeft gebruikt, dus die sound hopen we natuurlijk te benaderen.” Publiek moet ook geen spectaculaire show verwachten zoals bij een concert van de Engelse heren wordt voorgeschoteld. Feenstra: “Al zijn we nog wel aan het bekijken of we bijvoorbeeld iets met videoprojectie kunnen, de focus moet blijven liggen op de muziek.”

Wat hem zo aanspreekt daarin? “Vooral de creativiteit. De combinatie van techniek en dynamiek, de gelaagdheid, zeker live! Dan zijn ze vaak nog beter dan in de studio. Om daar bij in de buurt te komen moet je hard werken en véél spelen, oefenen dus. Daar zijn we dan ook mee bezig. Twee weken niet samen repeteren is geen optie, het moet stáán straks!”

Kaarten voor de show zijn binnenkort in de voorverkoop verkrijgbaar voor 10 euro bij Het Zwijnshoofd, De Waterput, via de website van Unconditionally Guaranteed en deze link.

Unconditionally Guaranteed, of in het kort UG, brengt al sinds 2009 een repertoire van Vintage Music uit de jaren 70 en 80, met enkele uitstapjes naar de jaren 90.

 

Onder de bezielende leiding van Dave Feenstra streeft de band naar een onvoorwaardelijk gegarandeerd stuk muziek op het podium, met maar 3 doelen: Toewijding, Passie en nu dus ook het juiste 'Pink Floyd' gevoel. Enthousiasme, inzet en soundbenadering zijn daarbij hun belangrijkste 'wapens'. Of, zoals het ook weleens gezegd wordt; 'Just close your eyes and feel the music.'

 

Komend jaar is UG met diverse shows te zien onder de naam Unconditionally Guaranteed: “The Distorted View Tour. Eén van de hoogtepunten van de tour is hun show in het vestzaktheater ivan Het Zwijnshoofd, die volledig in het teken van Pink Floyd zal staan.
 
 

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven