Presentatie boek 'Dossier Doel', van de Bergse auteur Sonn Franken

Naam evenement:
Presentatie boek 'Dossier Doel', van de Bergse auteur Sonn Franken
Datum:
20 juli 2018
Tijden:
19.30 uur
Locatie:
Den Enghel, Grote Markt Bergen op Zoom
Toegangsprijs:
gratis entree
Kaartverkoop:
n.v.t.
Organisator:
Uitgeverij Boekenindustrie
Website:
webshop.boekenindustrie.nl/product/dossier-doel/

Beschrijving

Het boek 'Dossier Doel' van Sonn Franken wordt gepresenteerd. De thriller is tevens een waarschuwing voor de gevaren van de kerncentrale die een hoofdrol speelt in het verhaal. Daarom is het eerste exemplaar voor Evert Weys, de Bergse politicus die zich onvermoeibaar inzet voor het sluiten van Doel en daar steeds meer medestanders in vindt.

In totaal zullen er vier sprekers op deze avond te beluisteren zijn:

Marc Kerkhofs: Woonachtig in Edegem België, deelt Marc zijn zorgen omtrent Doel. Deze schrijver uit deze dan ook graag op deze avond. Zijn laatste thriller "Beet" stelt immers ook de vraag "Wat als?" en daarom ook dat hij de diepgang van deze vraag als geen ander begrijpt. Marc is aanwezig op deze avond omdat, zoals hij het zegt:'We hebben verdomme maar één aarde, toch?"       

Sonn Franken: Auteur, woonachtig in Bergen op Zoom Nederland. "Dossier Doel" is zijn zesde publicatie, na eerder al twee fantasy boeken, een oorlogsroman en twee gedichtenbundels uitgegeven te hebben. "Dossier Doel" is het resultaat van 20 jaar bijhouden van incidenten bij de kerncentrales van Doel. Nader onderzoek via internet en kranten brachten zoveel momenten van verbazing en zelfs ontzetting dat de thriller "Dossier Doel" ontstond. Het is een uiting van zijn zorgen.

Evert Weys: Bergse politicus en fractievoorzitter van de lokale partij Gemeente Belangen Werknemers Partij (GBWP) te Bergen op Zoom. Al jaren erg actief voor sluiting van de kerncentrales te Doel. Evert is een van de weinige politici die dit onderwerp op de politieke kaart gezet hebben. Hij ondersteunt actief internationale organisaties die de nucleaire gevaren van Doel en Tihange aan de kaak stellen. Evert zal het eerste exemplaar van "Dossier Doel" overhandigd krijgen als ondersteuning bij het bevorderen van de bewustwording van de burger.            

Leo Tubbax: Hij is Belgisch ingezetene en al sinds jaren erg actief, onder andere in de actiegroep Nucléaire Stop Kernenergie te België. Heeft in de loop van de jaren een indrukwekkende staat van kennis bereikt als het gaat om nucleaire energie en de gevaren van centrales in Doel en Tihange. Trekt hierbij al jaren aan de bel en schroomt niet om de rechter in te schakelen als het gaat om de overheid rekenschap te laten geven over haar acties. Momenteel actief met een handtekeningenactie om de centrales stop te zetten.

Er is bovendien werk te zien van Moreno Molenaar: Jonge fotograaf uit Roosendaal die de aandacht trok vanwege zijn bezoek aan Chernobyl, waarbij hij een pijnlijk indrukwekkende reportage maakte van de gevolgen van een nucleaire calamiteit. Zijn foto's en film zullen de presentatie avond omlijsten en zo een angstwekkend beeld scheppen van wat het resultaat zou kunnen zijn, mocht het bij Doel of Tihange schromelijk mis gaan.         

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven