Presentatie boek 'Vastenavend, ’n stuk van m’n leven'

Naam evenement:
Presentatie boek 'Vastenavend, ’n stuk van m’n leven'
Datum:
9 november 2019
Tijden:
11.00 uur
Locatie:
Boekhandel Quist
Toegangsprijs:
n.v.t.
Kaartverkoop:
n.v.t.

Beschrijving

Binnenkort verschijnt het boek 'Vastenavend, ’n stuk van m’n leven', van Paul Asselbergs. Een bundel vol gedichten, verhalen en andere tekstuele vondsten van Bergenaar Paul Asselbergs. Het wordt op 9 november overhandigd aan een BB'er, oftewel een Bekende Bergenèèr.

Het 112 pagina's tellende boek heeft een harde kaft (ontwerp: Eric Elich) en is rijk geïilustreerd. Het bevat een flinke verzameling teksten die Paul Asselbergs de afgelopen decennia voor en over de Vastenavend schreef. Hij vervulde in die periode vele rollen: van huisdichter bij Tusse de Schuifdeure tot voorzitter van de jury voor het Dweilbandfestival en van schriver voor de Vastenavendkrant tot artiest en/of auteur voor Vastenavendrevues. In al die hoedanigheden en voor veel meer gelegenheden schreef hij gedichten, liedjes, columns, toespraken en dergelijke. Ze belichten het Vastenavendfeest of zijn vooral in Berge sferen gemaakt.

Presentatie

Voor Paul is het volksfeest onlosmakelijk verbonden met zijn bestaan, daarom heeft hij zijn bundel 'Vastenavend, ’n stuk van m’n leven' gedoopt. Het kon zelfs op een sympathiek en ongetwijfeld aanbevelend woordje van Willem Loeff rekenen, als kafttekst.

Het eerste exemplaar ervan overhandigt de schrijver op zaterdag 9 november om 11.00 uur bij boekhandel Quist aan... "Joost mag het weten", is het enige dat de auteur er vooralsnog over wil zeggen. Het is daarna te koop voor €19,95 per exemplaar.

Dit is wat Willem Loeff op de achterzijde te zeggen heeft over het boek en de schrijver:

Wat zit er onder die pruik van Paul?


Het is in Bergen op Zoom onmogelijk om PAUL ASSELBERGS niet te kennen! En er is geen podium dat hij niet betreden heeft, uitgezonderd het biljart van De Draak dan.
 
Als spreekstalmeester bij de legendarische PUNT’ÒÒFD-concerten van Dweilband 01640, bij TUSSE DE SCHUIFDEURE, als vaste schrijver van de VASTENAVEND-KRANT en zeker als VOORZITTER van de ZJURIE bij het DWEILBANDFESTIVAL.
 
Al die VASTENAVEND-teksten zijn hier samengestroomd als bendjes bij de APOTEOSE na het DWEILBANDFESTIVAL.
 
Mocht u, middenin de menigte, flarden van PAUL’S toespraken gemist hebben, dan kunt u ze hier, nagenietend, nog eens beleven. Ik durf te wedden dat u dikwijls: “O ja, witte nog!” zult roepen als al die Bergse actualiteiten van toen de revue passeren, van verrijdbare bomen op de Grote Markt, een Casino in de Zeeland tot de muggenplaag op de Plaat. Alles uitgebroed en berijmd onder die beroemde pruik van PAUL ASSELBERGS.

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven