Presentatie dichtbundel Bert van den Helder

Naam evenement:
Presentatie dichtbundel Bert van den Helder
Datum:
8 december 2018
Tijden:
16.00 - 18.00 uur
Locatie:
Grand café De Bourgondiër (Grote Markt, Bergen op Zoom)
Organisator:
Stichting Korreltje Zeezout
Website:
www.facebook.com/events/558119527962107/

Beschrijving

Op zaterdagmiddag 8 december presenteert Bert van den Helder om 16.00 uur in De Bourgondiër (Grote Markt, Bergen op Zoom) zijn dichtbundel 'Een jaar is vier kwartaal in tweeënvijftig lichte gedichten'. De titel is misschien een beetje raar, maar de inhoud… is dat ook.

Van den Helder is namelijk een plezierdichter, en daarom staan rare gedachtenkronkels centraal in zijn poëzie. Plezierdichten is een vorm van poëzie die barst van het taalplezier, woordspelingen en bizarre wendingen. De bundel van Bert van den Helder staat in deze traditie, waarin dichters als Drs. P, Ivo de Wijs en Lévi Weemoedt excelleren.

Van den Helder: ‘Die mensen zijn natuurlijk de grootheden, maar ik schurk daar graag tegenaan. Verder laat ik mij door alles inspireren: natuur, eten, Vastenavend. Tja, wat eigenlijk niet?’ Het is precies die veelzijdigheid waar 'Een jaar is vier kwartaal in tweeënvijftig lichte gedichten' over gaat. De gedichten gaan alle kanten op, het lijkt wel alsof het nooit rustig is in het hoofd van Bert van den Helder. Over ieder idee, over elk dingetje weet hij wel een gedichtje met een kwinkslag te schrijven.

"Het is niet zo dat het schrijven me heel makkelijk af gaat", zegt Van den Helder. "Het ziet er allemaal wel makkelijk uit en het leest makkelijk. Maar daar zit een hoop denkwerk onder. Plezierig denkwerk, dat wel."

Bert van den Helder houdt al een tijdje zijn site www.lichteverzen.nl bij. Hier publiceert hij zijn gedichten, maar een site is toch iets anders dan papier. Daarom zette hij zijn schouders er eens onder om een heuse bundel te maken. Stichting Korreltje Zeezout was meteen bereid deze bundel op de markt te brengen. Uitgever Bas Jongenelen: "Het zijn 52 gedichten, maar het wordt nergens saai. Bert weet altijd overal een draai aan te geven. Er hoefde niet lang nagedacht te worden. Een bundel van deze kwaliteit moet uitgegeven worden."

Op de presentatie zal Bert van den Helder voorlezen uit zijn dichtbundel. De bundel is dan ook te koop voor € 17,50. De verwachting is dat een gesigneerd exemplaar van 'Een jaar is vier kwartaal in tweeënvijftig lichte gedichten' over 500 jaar minstens het tienvoudige waard is, grapt de organisatie.

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven