SMASH in Bergen op Zoom decor voor KNLTB Tenniskids Feest

Naam evenement:
SMASH in Bergen op Zoom decor voor KNLTB Tenniskids Feest
Datum:
22 juni 2019
Tijden:
10:00 - 15:00 uur
Locatie:
tennispark SMASH Bergen op Zoom
Toegangsprijs:
gratis deelname
Organisator:
KNLTB in samenwerking met SMASH & Tennis Organisatie Zuidwest
Website:
www.tennisorganisatiezuidwest.nl

Beschrijving

Op 22 juni 2019 organiseert de KNLTB in samenwerking met SMASH & Tennis Organisatie Zuidwest het Tenniskids Feest op het tennispark van SMASH in Bergen op Zoom. Dit is de feestelijke afsluiting van de Kia Tenniskids competitie. Om zoveel mogelijk kinderen te laten meegenieten van de feestelijke afsluiting van de competitie, wordt het feest op vijf verschillende locaties in het land gehouden, namelijk Kampen (K.J.LT.C), Amsterdam (T.V. Tie-Breakers) Bergen op Zoom (Smash Bergen op Zoom), Alphen aan den Rijn (T.V. Nieuwe Sloot) en Apeldoorn (T.C. Sprenkelaar).

SMASH is centraal gelegen voor veel kinderen in de regio. Vanuit Zeeland, Breda en onder de rook van Rotterdam goed aan te rijden. De club beschikt over voldoende banen (5 smashcourt en 6 gravel) SMASH staat bekend om het organiseren van grotere evenementen, het Krabbentoernooi is al jaren een begrip in de omgeving. Daarnaast is het clubhuis dusdanig ingericht dat alle faciliteiten aanwezig zijn voor het organiseren van een dergelijk tennisfeest. . De trainers van de vereniging, aangevuld met trainers van TOZ gaan er voor zorgen dat de kinderen op de baan goed uit de voeten kunnen. Kortom, aan professioneel kader geen gebrek.

Tennis Organisatie Zuidwest

Voor TOZ (Tennis Organisatie Zuidwest) is het organiseren van grotere evenementen bekend terrein. Zo organiseren ze jaarlijks meerdere evenementen waar veel kinderen aan deelnemen, ook zijn zij in het verleden mede verantwoordelijk geweest voor de organisatie (nevenactiviteiten) van Challenger Zeeland. TOZ heeft als doel om als gecertificeerd partner van de KNLTB zichtbaar te zijn in de regio en het jeugdtennis te stimuleren. “Dat de KNTLB heeft gekozen om het feest in de regio aan TOZ en SMASH toe te kennen zien wij als beloning op de investering van de afgelopen jaren”

De KNLTB organiseert het Tenniskids Feest dit jaar voor de vierde keer. Vorig jaar sloten 1.500 kinderen, op zes locaties, gezamenlijk de Kia Tenniskids competitie af tijdens het Tenniskids Feest. Het feest is speciaal voor alle kinderen die minimaal vier keer hebben deelgenomen aan de Rode, Oranje of Groene competitie. Het doel van het evenement is om kinderen met méér plezier méér competitie te laten spelen. Er zijn zo'n 60.000 kinderen tot en met 12 jaar die tennissen bij een KNLTB- vereniging, waarvan ongeveer 25.000 kinderen tennissen in competitieverband. Op het tennisfeest in Bergen op Zoom verwachten we zo'n 300 kinderen.

Algemeen Directeur Erik Poel: “We zijn blij dat deze vijf verenigingen samen met ons de competitie spelende kinderen een fantastische tennisdag gaan geven! Plezier in tennis is het allerbelangrijkste, dit zorgt er uiteindelijk ook voor dat kinderen meer gaan tennissen. Dit zien we ook tijdens de Kia Tenniskids competitie. Het spelen van wedstrijdjes is een goede manier om kinderen te laten zien hoe leuk tennis is, ook als teamsport”.

 

Het feest is van 10.00 tot 15.00 uur en de dag bestaat uit tennis, fun en entertainment. Elke vereniging stelt een eigen programma voor de dag samen. Te denken valt aan tennisactiviteiten op de baan, springkussendorp, een goochelshow / ballonnen show, optreden van Santola Sambaband, vloggen, schilderen met IWAZ en een ontmoeting met Tenniskids mascottes Ace en Love. De opening wordt verzorgt door Volkan Tasdan en ook gedurende de dag zijn er verschillende optredens van de dansschool van Volkan

Deelname is voor alle kinderen die niveau Rood, Oranje en Groen spelen en ook nog eens gratis.

 

Over Tenniskids

 

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

 

Over de KNLTB

De KNLTB is hét startpunt van de tennissport in Nederland en heeft de ambitie om nog meer mensen méér te laten tennissen. Er zijn ongeveer 1.700 tennisverenigingen, en daarmee bijna 570.000 tennissers, aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB als doel de promotie van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.

 

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven