Soroptimisten en Free a Girl staan op tegen kinderprostitutie

Naam evenement:
Soroptimisten en Free a Girl staan op tegen kinderprostitutie
Datum:
10 oktober 2019
Tijden:
aanvang: 19.00 uur
Locatie:
Cinema Kiek in de Pot
Toegangsprijs:
€10,00
Kaartverkoop:
zie bericht
Organisator:
Soroptimisten en Free a Girl

Beschrijving

Wereldwijd worden kinderen slachtoffer van kinderprostitutie. Stichting Free a girl zet zich in om de meisjes die worden vastgehouden in bordelen op te sporen, te bevrijden, op te vangen en ze door middel van counseling, scholing en beroepstrainingen een hoopvolle toekomst te geven. De Soroptimisten in Bergen op Zoom steunen Free a Girl hierin.

Op 10 oktober, een dag vóór Wereldmeisjesdag, organiseren zij samen een filmavond waarbij de film SOLD getoond wordt. De film vertelt het aangrijpende verhaal van een jong meisje uit Nepal dat in de kinderprostitutie in India terecht komt.

De opbrengst van de film komt volledig ten goede aan School for Justice; een programma van Free a Girl dat ervoor zorgt dat meisjes die bevrijd zijn uit de prostitutie de kans krijgen om te gaan studeren en advocaat, rechter, journalist, maatschappelijk werker of politieagent te worden. De film draait op 10 oktober in Cinema Kiek in de Pot en start om 19.00 uur. Kaartjes kosten 10 euro en zijn te krijgen bij de bioscoop (ook online!). 

Over Soroptimist International club Bergen op Zoom:
Soroptimist International, waarvan club Bergen op Zoom e.o. deel uitmaakt, is een internationale serviceorganisatie van vakvrouwen. Zij bundelen hun krachten voor met name de minder kansrijke vrouwen en kinderen over de hele wereld. De Soroptimisten ondersteunen lokale, nationale en internationale projecten. Dat doen ze door zelf de handen uit de mouwen te steken, hun netwerk in te zetten en/of door fondsen te verwerven. Er zijn wereldwijd 95.000 Soroptimisten verdeeld over 3100 Clubs in 130 landen. Voor meer informatie, zie: www.soroptimist.nl.

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven