Thema-avond over de sluiting van het ziekenhuis

Naam evenement:
Thema-avond over de sluiting van het ziekenhuis
Datum:
19 augustus 2019
Tijden:
aanvang: 19.00 uur
Locatie:
Den Enghel, Grote Markt 19, Bergen op Zoom
Toegangsprijs:
n.v.t.
Kaartverkoop:
n.v.t.
Organisator:
comité Red Bravis Bergen / SP
Website:
www.facebook.com/redbravisbergen/

Beschrijving

INGEZONDEN MEDEDELING

Voor een volwaardig Bergs ziekenhuis.

Tegen de sluiting van Bravis!

 

Op maandag 19 augustus organiseren het comité Red Bravis Bergen en de SP vanaf 19.00 uur een thema-avond over de sluiting van het ziekenhuis. Eén van de sprekers op deze avond is Henk van Gerven, Tweede Kamerlid voor de SP en woordvoerder ziekenhuizen. We hopen jullie te mogen verwelkomen op deze avond in Den Enghel op de Grote Markt in Bergen op Zoom.

Waar draait de avond om?

Het ziekenhuis in Bergen op Zoom gaat verdwijnen, tenminste als het aan de zorgverzekeraars  ligt die nu hebben bepaald dat er een nieuw Bravis ziekenhuis moet worden gebouwd in Roosendaal. Een bizarre beslissing aangezien de twee ziekenhuizen nu een gebied bedienen waar ruim 325.000 mensen wonen. Een aantal wat ruim voldoende is om twee volwaardig ziekenhuizen op te laten functioneren. Hoogste tijd om ons als inwoners van onze gemeente te verenigen tegen dit belachelijke besluit.

Met Red Bravis Bergen zijn wij als actiegroep de laatste maanden bezig geweest met het organiseren van acties tegen de sluiting van het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom. Niet alleen is er een facebook pagina opgericht met inmiddels bijna 1800 volgers, er is ook een petitie gestart en aangeboden aan het bestuur van Bravis. Deze petitie heeft bijna 4000 handtekeningen opgebracht. Met deze thema-avond zetten we de volgende stap in het organiseren van het protest tegen de sluiting. Het uitgangspunt van onze actiegroep is dat alle inwoners in Nederland recht hebben op een ziekenhuis dichtbij huis. De sluiting van het ziekenhuis in Bergen op Zoom past dan ook niet in dat beeld. Het is niet alleen nadelig voor de inwoners van de gemeente Bergen op Zoom, maar vooral ook voor inwoners uit de gemeente Tholen, Woensdrecht, Steenbergen en Reimerswaal. Er zal daarom ook een spreker zijn uit het dorp Stavenisse om de gevolgen voor de eilandbewoners inzichtelijk te maken.

De thema-avond zal dus in de eerste plaats gaan over de sluiting van het ziekenhuis in Bergen op Zoom, maar er wordt ook breder gekeken dan dat. De bredere vraag die gesteld moet worden volgens onze organisatie gaat over van wie de ziekenhuizen eigenlijk zijn? Of beter gezegd; van wie moeten ze zijn? Zorg is een publiek belang en zou dus ook zo beheerd moeten worden. Het is dus een vraagstuk over zeggenschap over onze publieke middelen. In principe zouden de inwoners van de betrokken gemeenten al volledige inspraak moeten hebben, omdat wij via onze premies en belastingen de kosten voor de zorg opbrengen. Wij storen ons aan de grenzeloze arrogantie van het Bravis bestuur en de zorgverzekeraars die op dit moment onterecht de dienst uitmaken.

Meer weten over het comité en de thema-avond? https://www.facebook.com/redbravisbergen/

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven