Verkoop kostuums Ward Warmoeskerken tijdens ‘Hofzaalsale’

Naam evenement:
Verkoop kostuums Ward Warmoeskerken tijdens ‘Hofzaalsale’
Datum:
12 januari 2019
Tijden:
13.00 - 16.00 uur
Locatie:
Markiezenhof
Toegangsprijs:
gratis entree
Kaartverkoop:
n.v.t.
Organisator:
Markiezenhof / Ward Warmoeskerken
Website:
www.markiezenhof.nl

Beschrijving

Ward Warmoeskerken werkt tot eind januari als gastkunstenaar in het Markiezenhof. In het verlengde hiervan wordt daar zaterdagmiddag 12 januari een bijzondere uitverkoop georganiseerd. Een groot deel van zijn collectie kostuums wordt te koop aangeboden.

Ward Wardmoeskerken werkt tot eind januari in het Markiezenhof aan een kostuum voor de Zeeridder. Het verhaal van dit bijna mythische wezen vertrouwde hij toe aan het papier. En juist dat verhaal vormt de basis voor het ontwerp van het kostuum waarmee de Zeeridder letterlijk tot leven komt. Als hoeder van verhalen die niet verloren mogen gaan, krijgt de Zeeridder in zijn staart verschillende symbolische verwijzingen naar verhalen van en over Bergen op Zoom en omgeving. Elke donderdagmiddag en zaterdagmiddag wordt er samen met museumbezoekers gewerkt aan de staart van de Zeeridder.

Dat deze bijzondere uitverkoop gehouden wordt in het Markiezenhof, heeft alles te maken met het feit dat Ward er momenteel als gastkunstenaar werkzaam is. In één van de Tuinzalen op de begane grond is een expositie van zijn kunstjassen ingericht. Bovendien werkt hij er aan een kostuum voor de Zeeridder: bezoekers krijgen er een kijkje achter de schermen.

Atelier

Het atelier van Ward Warmoeskerken was jarenlang gevestigd in de Bibliotheek van Bergen op Zoom. Daar vervaardigde hij heel wat kostuums, die te zien waren in één van zijn modetheater-voorstellingen. De kostuums werden op de zolder van de bibliotheek opgeslagen. Maar wie wat bewaart, heeft al snel te veel.

Onlangs verhuisde Ward Warmoeskerken zijn atelier naar de Engelsestraat 4, waar het niet mogelijk is alle kostuums op te slaan. Daarom heeft hij besloten deze unieke uitverkoop te houden: eenmalig worden tientallen kostuums te koop aangeboden.

Deze kostuums zijn vervaardigd voor onder meer de voorstelling ‘ondraagbaar 1914’, opgevoerd in het Groot Arsenaal, het modetheater over zeevaarder Joris van Spilbergen, dat opgevoerd werd in Den Enghel, en het modetheater ‘Die andere Wereld’ dat in Theater De Maagd te zien was.

De Hofzaalsale is gratis toegankelijk; toegang via de ingang aan de Steenbergsestraat 6.

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven