Voorlichtingsbijeenkomst Dementie en langer thuis wonen

Naam evenement:
Voorlichtingsbijeenkomst Dementie en langer thuis wonen
Datum:
16 mei 2018
Tijden:
14.00 - 16.45 uur (zaal open: 13.30 uur)
Locatie:
Wittenhorst, Lindebaantje 1B Halsteren
Toegangsprijs:
n.v.t.
Kaartverkoop:
n.v.t.
Organisator:
Vitaal Brabant

Beschrijving

Vitaal Brabant organiseert woensdag 16 mei een voorlichtingsbijeenkomst over dementie. Bedoeld voor mensen met geheugenproblemen (jong en oud), mantelzorgers, familieleden en andere geïnteresseerden in de gemeente Bergen op Zoom.

Dementie wordt volksziekte nummer 1. Eén op de vijf mensen krijgt te maken met dementie. De kans is groot dat u al iemand kent in uw omgeving die hiermee te maken heeft. Misschien ervaart u zelf geheugenproblemen en heeft u daarom behoefte aan informatie over dementie. Veel mensen met dementie, maar ook hun partners, vinden het lastig om mee te blijven doen aan dagelijkse activiteiten buiten de deur. Gevolg is dat de mantelzorg en degene met dementie geïsoleerd raken en vaker thuis blijven. Maar er is meer mogelijk dan u denkt.

Tijdens deze (laagdrempelige) bijeenkomst willen wij hierover graag informeren.

Mocht u er deze keer niet bij kunnen zijn, gedurende dit jaar worden er nog meer bijeenkomsten in Bergen op Zoom georganiseerd!

Inhoud programma

  • Presentatie over dementie van Alzheimer Nederland en Samen Dementievriendelijk
  • Koffiepauze met gelegenheid tot het stellen van vragen aan diverse deskundigen die rondlopen en informatietafels bemannen
  • Presentatie door ambassadeur van het Huis van Morgen over mogelijkheden om langer thuis te wonen
  • Het stellen van vragen aan een panel bestaande uit lokale professionals

Vitaal Brabant

Vitaal Brabant is een samenwerking van de stichting Verenigde Bonden Overleg Brabant, stichting Alzheimer Nederland, Het Huis van Morgen en PGraad/dementie vriendelijke gemeenten. De provincie N-Brabant ondersteunt dit initiatief. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Vitaal Brabant met medewerking van de gemeente Bergen op Zoom, OOBOZ (Overleg Ouderenbonden Bergen op Zoom), WijZijn Bergen op Zoom en de werkgroep Dementie Vriendelijke Gemeente.

Afbeelding: Pixabay/Susann Mielke

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven