Workshop herkennen en doorverwijzen laaggeletterheid bij ouderen

Naam evenement:
Workshop herkennen en doorverwijzen laaggeletterheid bij ouderen
Datum:
22 november 2017
Tijden:
13.30 - 16.00 uur, inloop vanaf 13.15 uur
Locatie:
Ontmoetingscentrum De Wittenhorst, Lindenlaantje 1A, 4661 JKHalsteren
Toegangsprijs:
gratis
Organisator:
Vrijwilligersacademie
E-mail:
vrijwilligersacademie@wijzijntraversegroep.nl
Telefoon:
06-39267945

Beschrijving

 

In Brabant heeft circa 21 % van de ouderen moeite met lezen en schrijven en het omgaan met de computer. Zij zijn laaggeletterd. Meedoen wordt, door de digitalisering van de samenleving, voor hen steeds lastiger. Veel laaggeletterden kunnen hun moeite met lezen en schrijven lang verborgen houden. Daardoor is het probleem vaak moeilijk te herkennen wat het lastig maakt om deze groep mensen te helpen. Zorgbelang Brabant|Zeeland organiseert hiervoor speciale trainingen en workshops. Helpt u mee?

Werkt u graag met ouderen of komt u veel met hen in aanraking? Wilt u zich inzetten om laaggeletterdheid bij deze groep aan te pakken en te verminderen? Meld u dan aan voor deze workshop. We staan stil bij de betekenis van laaggeletterdheid, hoe het te herkennen is bij ouderen en wat u hiermee als vrijwilliger kunt doen. Zo krijgt u tips hoe u met ouderen hierover in gesprek kunt gaan en hoe u kunt doorverwijzen naar het lokale aanbod in de wijk. De workshop is gratis toegankelijk.

Aanmelden: Stuur een e-mail naar vrijwilligersacademie@wijzijntraversegroep.nl en vermeld hierin de datum en naam van de bijeenkomst waarvoor u zich aanmeldt. Vermeld verder uw naam, telefoonnummer en de organisatie waar u vrijwilliger bent. Ook mantelzorgers kunnen zich aanmelden. U ontvangt uiterlijk 1 week voor de bijeenkomst uw bevestiging van deelname.

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven