Workshop Japanse boekbinding

Naam evenement:
Workshop Japanse boekbinding
Datum:
3 maart 2018  - 24 maart, 2018
Tijden:
10.00 - 12.00 uur
Locatie:
Verhalenkamer van de bibliotheek
Toegangsprijs:
niet bekend bij de redacte
Organisator:
Bibliotheek Het Markiezaat
Website:
www.markiezaatsbibliotheken.nl
E-mail:
ria@riavandergraaf.nl

Beschrijving

Handboekbinder Ria van der Graaf geeft zaterdag 3, 10, 17 en 24 maart van 10.00 tot 12.00 uur een workshop Japanse binding in de Verhalenkamer van de Bibliotheek Bergen op Zoom.

Tot en met vrijdag 30 maart is Ria van der Graaf artist in residence in de Verhalenkamer. Ze combineert het eeuwenoude boekbindersambacht met het maken van boekobjecten en boekkunst.

Als artist in residence exposeert ze Boekkunst en gebruikt ze de Verhalenkamer als atelier. Ze werkt aan haar projecten voor haar specialisatie in het boekbindersvak en geeft workshops. In de Verhalenkamer zijn ook haar boekbindersgereedschappen te zien.

De kunst van het binden

De deelnemers aan de workshop Japanse binding gaan op zaterdag 3 maart met Amie van Eekelen papier scheppen. Zaterdag 10 maart maken ze tekeningen met de sumi-e techniek met Emanuela Slanzi. Op 17 en 24 maart gaan ze met Ria van der Graaf de kaften voorbereiden en het boekje uiteindelijk binden volgens de Japanse methode.

Belangstelling?

Voor meer info en aanmeldingen kunnen belangstellenden terecht in de Verhalenkamer van de bibliotheek. Ria van der Graaf is daar alle middagen behalve dinsdag aan het werk.

Kijk ook op www.markiezaatsbibliotheken.nl of mail naar ria@riavandergraaf.nl

 

Deel bericht:

Aanbiedingen

Winkels, horeca en bedrijven