Agent mishandeld bij aanhouding vechtersbaas

BERGEN OP ZOOM – Een agent die zondagavond getuige was van een mishandeling aan de Fortuinstraat, is tijdens de achtervolging van de dader zelf het slachtoffer geworden van geweld. Twee Bergenaren van 22 en 45 jaar sloegen de agent in het gezicht. Nadat een buurtbewoner eerste hulp verleende aan de agent, moest de diender in het ziekenhuis behandeld worden aan zijn verwondingen. Hij heeft aangifte gedaan. Ook het slachtoffer van de mishandeling is door ambulancepersoneel nagekeken. De man moet nog aangifte doen van mishandeling door het tweetal.

Zondagavond rond kwart over acht kreeg de politie een melding van een vernieling aan de Fortuinstraat. Een agent die in de buurt was ging een kijkje nemen, maar werd vervolgens geconfronteerd met een mishandeling waarbij de verdachte ervandoor ging. De diender zette te voet de achtervolging in. In de Nieuwstraat wist hij de 22-jarige verdachte aan te houden. De man verzette zich hierbij hevig. Twee andere mannen begonnen zich vervolgens met de aanhouding te bemoeien. Een van de twee, de 45-jarige verdachte, sloeg daarbij de agent tot tweemaal toe met een vuist in het gezicht. Om zich te verweren gebruikte de diender pepperspray. Uiteindelijk is hij door collega’s uit zijn benarde positie ontzet. En zijn beide verdachten aangehouden.

Geweld tegen hulpverleners

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.
Verdachten worden gelijk aangehouden. De politie registreert alle incidenten met agressie en geweld. Zij doet altijd direct aangifte. Het Openbaar Ministerie brengt de dader zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen. Daarbij kan het Openbaar Ministerie snelrecht of supersnelrecht toepassen. Bij snelrecht vindt de rechtszaak tegen de verdachte binnen veertien dagen na het incident plaats, bij supersnelrecht binnen drie dagen.

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant