Arjan van der Weegen (hier op archieffoto) heeft besloten niet terug te keren als wethouder. (Tekst: Han Verbeem, foto: Hans-Jorg van Broekhoven)
BERGEN OP ZOOM – Arjan van der Weegen (GBWP) keert niet terug als wethouder in het Bergse college van B&W. Hij heeft dinsdag zijn ontslag aangevraagd bij de burgemeester en bij de gemeenteraad, zo heeft een woordvoerder laten weten. Van der Weegen zit al sinds vorig jaar thuis als gevolg van een ernstige burn-out. Zijn ziekteverlof loopt op 3 augustus af. "Vanaf die datum hoopte hij weer aan de slag te kunnen, maar hij heeft aangegeven zijn taken als wethouder deze periode niet meer op te zullen pakken", aldus de schriftelijke verklaring die vanmiddag naar de raadspolitiek en de media is gestuurd.
Het college wil, met in het achterhoofd de grote opgaven waar Bergen op Zoom de komende jaren voor staat, door met een team waarin vijf wethouders vertegenwoordigd zijn – zo vervolgt de verklaring. Evert Weys is naar voren geschoven als definitieve vervanger van Arjan van der Weegen; hij vervangt de zieke wethouder al sinds enige maanden. De gemeenteraad zal hier zo spoedig mogelijk een besluit over nemen.
Wethouder sinds 2011
Arjan van der Weegen -zoon van eveneens GBWP-wethouder Cees van der Weegen- is sinds 2008 actief in de Bergse raadspolitiek; aanvankelijk als duo-raadslid en na de verkiezingen van 2010 als gemeenteraadslid en fractievoorzitter. Op 20 oktober 2011 volgt Van der Weegen als wethouder Maarten van Eekelen op in het college. Van der Weegen heeft door zijn daadkrachtige bestuursstijl respect weten af te dwingen bij links én rechts in de Bergse gemeenteraad: geliefd bij zijn medestanders en gevreesd door zijn opponenten. Onder zijn leiderschap heeft GBWP een groei doorgemaakt en is in omvang bijna verdubbeld: van 5 zetels in 2006 tot 9 zetels in 2018. De tiende zetel loopt de partij bij een hertelling van de stemmen ternauwernood mis. Op bestuurlijk gebied heeft Arjan van der Weegen zijn stempel gedrukt op het sportbeleid, op WMO en op de omvorming van CKB/De Maagd en het Markiezenhof tot het Cultuurbedrijf.