Bergs Mossel Event van 5 september ondersteunt Faces to Graves

INGEKOMEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Donderdag 5 september organiseert Rotary Bergen op Zoom de vijfde editie van het Bergs Mossel Event in restaurant ‘t Spuihuis. Dit zomers netwerk event wordt gehouden voor het goede doel. De opbrengst gaat dit jaar naar het bijzondere project Faces to Graves, dat onderdeel is van het programma 75 jaar Bevrijding Brabantse Wal.

"Een goed begin na het zomerreces waarbij u kunt netwerken, bijpraten en genieten van de mooie ambiance", zo meldt voorzitter Kees Hooghiemstra van Rotary Bergen op Zoom. "Dit alles onder het genot van een drankje en een heerlijke mosselmaaltijd." Het Bergs Mossel Event zal op ludieke wijze om 17.00 uur worden geopend. Rond 21.00 uur sluit het event af.

Faces of Graves

Zoals gebruikelijk gaat de opbrengst van het Bergs Mossel Event naar een goed doel. Dit jaar is dat het project Faces to Graves. ""Wij hopen dat u bereid bent met ons dit mooie 75 jaar Bevrijding Brabantse Wal project te ondersteunen", aldus de voorzittter van Rotary Bergen op Zoom. Faces to Graves is als initiatief ontstaan vanuit de stichting Canadian War Graves Nederland. De gemeenten Bergen op Zoom, Groesbeek en Holten hebben daarvoor de handen ineengeslagen om alle Canadese militairen die begraven zijn op een van de grote begraafplaatsen bij deze plaatsen, blijvend in herinnering te houden.

Jeugd betrekken bij vrijheid

In Bergen op Zoom is binnen de stichting Bevrijding Brabantse Wal voor dit doel een team opgericht om bij de 75 jaar Bevrijding herdenking zoveel mogelijk gesneuvelde militairen een gezicht te geven. Het onderzoek wordt gedaan door vrijwilligers en scholieren met ook als achterliggende gedachte de jeugd te betrekken bij de strijd om vrijheid. In het binnenkort te realiseren informatiecentrum bij het Canadese en Britse ereveld in Bergen op Zoom zullen de resultaten van Faces to Graves project prominent deel uit maken van de daar te vinden informatie.