Bijkomen met Bea: Com·mu·ni·ce·ren… het blijft een dingetje

Afgelopen week werd bekend dat het Facilitair Bedrijf (FB) in december 2019 faillissement heeft aangevraagd en dit is afgelopen week uitgesproken. Nou is dat op zich allemaal niet zo opzienbarend, maar de reacties van het FB en de gemeente op de gang van zaken zijn het wél.

Door: Bea Demmers

Ze snappen er beiden niks van, waarom de andere deed wat hij deed in december. Ze waren volop in gesprek!

Maar terwijl ze nog volop in gesprek (overleg) waren, liet de gemeente beslag leggen op alle goederen en rekeningen, zodat het FB geen kant meer op kon. Dit vanwege de huurschuld die het FB had bij de gemeente. Als reactie hierop vroeg het FB faillissement aan. Wat de gevolgen van het faillissement zullen zijn voor de gemeente? De toekomst zal het leren.

Ik vraag me werkelijk het volgende af. Als je met elkaar in gesprek gaat, wil je toch tot oplossingen komen? Zeker in dit geval. Maar het lijkt erop dat beide partijen 0,0 vertrouwen hadden in elkaar. Vanaf het begin hebben ze lijnrecht tegenover elkaar gestaan en elkaar verwijten gemaakt. En wanneer er aan beide zijden met wantrouwen naar elkaar gekeken wordt, kan dat nooit tot een oplossing leiden. Gezien de uitkomst lijken ze meer lángs elkaar heen gesproken te hebben dan mét elkaar.

Wanneer je in de Dikke Van Dale de betekenis van ‘gesprek’ opzoekt krijg je:

ge·sprek:

  • mondeling onderhoud; bespreking, overleg

Er staat ook nog een betekenis onder:

  • telefonisch onderhoud: in gesprek niet te bereiken ……

tuut-tuut-tuut-tuut- tuut-tuut-tuut-tuut- tuut-tuut-tuut-tuut- tuut-tuut-tuut-tuut…

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag ‘geprikkeld’ door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.

Redactie KijkopBergenopZoom.nl