Buurtbemiddeling Bergen op Zoom zoekt vrijwillige bemiddelaars

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – De succesvolle methode Buurtbemiddeling is erop gericht om buurtgenoten in een overlastsituatie weer met elkaar in gesprek te brengen. Het bemiddelen gebeurt door goed getrainde vrijwilligers. Buurtbemiddeling Bergen op Zoom is voor uitbreiding van hun team op zoek naar nieuwe gemotiveerde vrijwilligers.

In een proefperiode in Bergen op Zoom zijn mooie resultaten behaald door een klein team van enthousiaste en effectieve buurtbemiddelaars. Daarom is Buurtbemiddeling Bergen op Zoom, onder coördinatie van WijZijn Bergen op Zoom, nu officieel van start. Om meer buren te kunnen helpen, breidt WijZijn het team van bemiddelaars uit.

Bemiddelaar worden
Coördinator Amanda Verkuijl: "Wilt u een waardevolle bijdrage leveren aan het verbeteren van de leefbaarheid in Bergen op Zoom? Bent u thuis of op het werk altijd degene die er tussen springt wanneer er een conflict dreigt te ontstaan? Lijkt het u leuk om huisbezoeken te doen en gelijk uw communicatie te verbeteren? Dan is buurtbemiddeling iets voor u!"

Om buurtbemiddelaar te worden is ervaring als bemiddelaar of mediator niet nodig. WijZijn biedt de bemiddelaars een uitgebreide basistraining, begeleiding, frequente intervisies èn bijscholing. Mensen die interesse hebben om buurtbemiddelaar in Bergen op Zoom te worden, kunnen vrijblijvend contact opnemen met de coördinator Buurtbemiddeling. Ook wanneer er problemen zijn met de buren en het lastig is om er samen uit te komen, kan contact met Buurtbemiddeling worden opgenomen. Buurtbemiddeling is te bereiken op 0164-237056 of buurtbemiddeling@wijzijntraversegroep.nl.

Burenoverlast oplossen

Buurtbemiddeling wordt mogelijk gemaakt door de gemeente, is gratis en bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Bergen op Zoom. Getrainde bemiddelaars zetten zich vrijwillig in om buren te helpen om burenproblemen en overlast samen op te lossen. De bemiddelaars zijn onpartijdig en alles wat hen verteld wordt behandelen ze vertrouwelijk. Ze helpen buren (weer) met elkaar in contact te komen en de communicatie op gang te brengen of te herstellen. De bemiddelaars bieden veiligheid en begeleiding, maar komen niet zelf met oplossingen. Ze helpen buren om deze oplossing samen te vinden, waardoor deze oplossingen passend en acceptabel zijn voor beide buren en in bijna 8 van de 10 gevallen duurzame verbetering geven. Door buurtbemiddeling krijgen bewoners ook meer begrip voor buurtgenoten met andere leefpatronen en achtergronden. Dit heeft een positief effect op het veiligheidsgevoel en op de leefbaarheid in de buurt.