Cliënten van SDW helpen mee tijdens de avondvierdaagse in Bergen op Zoom 

Vanaf dit jaar helpen cliënten van SDW als vrijwilliger bij de organisatie van de avondvierdaagse. Zo waren zij deze week aanwezig bij de avondvierdaagse in Roosendaal.

Komende weken gaan ze ook aan de slag in Bergen op Zoom en Wouw. Hierdoor ontstaat er bij de organisaties en deelnemers van de avondvierdaagse bekendheid met de verschillende doelgroepen binnen SDW en maken zij verbinding met lokale verenigingen. Op deze manier laten cliënten zien hoe zij hun steentje bij kunnen dragen tijdens activiteiten binnen de maatschappij.

Cliënten hebben tijdens het evenement verschillende taken, zoals het zetten van stempels, het uitdelen van petten en het uitreiken van de medailles. Tijdens de avondvierdaagse worden de cliënten begeleid door medewerkers en/of vrijwilligers van SDW. Esmee (bewoner van SDW woonlocatie ’t Zand) heeft afgelopen week geholpen bij de avondvierdaagse in Roosendaal. ‘Ik vond het erg leuk om te helpen! Ik heb bij het eindpunt van de route gezeten. Als kinderen en volwassenen de route hebben uitgelopen heb ik de startbewijzen geknipt. Ik deed dit samen met een vrijwilliger van de avondvierdaagse. Ik kwam ook bekenden tegen. Helpen tijdens de avondvierdaagse maakte mijn dag erg leuk. Ik zou het liefst morgen ook willen helpen’. Ook Elisabeth (tevens bewoner van SDW woonlocatie ’t Zand) mocht haar steentje bijdragen in Roosendaal. ‘Ik vond het gezellig om te helpen. Het was leuk om mensen te ontmoeten’. Op 6 en 7 juni zijn de cliënten aanwezig bij de avondvierdaagse in Bergen op Zoom en op 6 juli zijn ze te vinden in Wouw.

Over SDW

SDW ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Zij willen hun zelfstandigheid en talenten ontwikkelen en de vrijwilligers en professionals van SDW ondersteunen daarbij. Zodat deze kwetsbare burgers kunnen leven zoals zij willen en mee kunnen doen. Heeft u vragen over de ondersteuning van SDW, kijk dan eens op www.sdw.nl of neem contact op met SDW Startpunt: startpunt@sdwzorg.nl of telefoon 088-259 3010.