College zet vaart achter uitbreiding woonwagenkamp Van Heelulaan

Wethouder Van der Velden wil dat de gemeenteraad snel een beslissing neemt over de twee extra standplaatsen voor kamp Van Heelulaan (Tekst: Han Verbeem, foto: Gemeente Bergen op Zoom)

BERGEN OP ZOOM – Wethouder  Patrick van der Velden vraagt de gemeenteraad nogmaals toestemming voor uitbreiding van het woonwagenkampje aan de Van Heelulaan. In november 2017 meldde Van der Velden de raadsleden al dat hier ruimte is voor twee extra standplaatsen, maar "sindsdien is het stil gebleven vanuit de raad", zo merkt hij op. Inmiddels hebben zich al gegadigden voor de standplaatsen gemeld en daarom zet het college vaart achter de plannen.

De nieuwe plaatsen zijn nodig om de wachtlijsten voor nieuwe woonwagenbewoners in te korten. Zo is eerder al besloten tot de ontwikkeling van een geheel nieuw woonwagenkampje in wijk De Markiezaten, aan Langs de Lijn. Hier is plaats voor acht woonwagens. Plannen voor een tweede extra kamp aan de Antwerpsestraatweg zijn vorig jaar door de Bergse gemeenteraad afgeblazen, nadat omwonenden in opstand kwamen. Zij vreesden onder meer voor waardedaling van hun woningen. Om toch extra plaatsen te creeeren, is gekeken naar uitbreiding van de bestaande kampen. Daarbij zijn de mogelijkheden onderzocht voor uitbreiding van de kampen Stelleweg, Lepelaar en Van Heelulaan. De keuze is op de laatste locatie gevallen, aldus Van der Velden.

Woonwagenbeleid

Inmiddels is de gemeente volop bezig met de ontwikkeling van nieuw woonwagenbeleid. "Drie weken geleden was er een bijeenkomst van woonwagenvertegenwoordigers op het Stadskantoor, waarbij ook gemeenteraadsleden aanwezig waren", zo bevestigt de wethouder. De locale bewindsman zegt dat in dat gesprek de wensen van de bewoners zijn besproken en dat er "een goed en constructief overleg" is geweest. Overigens komt er geen alternatieve locatie voor het afgeblazen plan aan de Antwerpsestraatweg, aldus Van der Velden.