Deze zondag finale van T-Strijd in Gebouw-T

BERGEN OP ZOOM – Na vier spannende voorrondes, een verplaatsing door het coronavirus en twee spectaculaire halve finales is het aanstaande zondagmiddag dan zover: de finale van de T-Strijd 2020. Vijf bands strijden die avond voor de winst. Er komt antwoord op de vraag wie er vandoor gaat met de juryprijs en naar welke band de publieksprijs gaat.  

“De finalisten zijn doen niet voor elkaar onder. Urban Graveyard, een metalvariant op de stonerrockscene, doet een stevige gooi naar de winst. Daarbij kunnen ze rekenen op veel concurrentie, zoals van Everyday Robots. Deze band, met invloeden van Queens of the Stone Age, brengt alternatieve rock met ritmische robotriffs. Onze zuiderburen zijn ook vertegenwoordigd. Blue Viola. wil verhalen vertellen, ze nemen je mee met dreigende repetitieve drums & baslijnen, flirtige synths en een nerveus gitaar- en pianospel. LÖNA zal ook proberen de jury te overtuigen met donkere popmuziek en ijzige synthgeluiden met galmende gitaren. De vijfde band die de strijd aangaat is Rocket Radio. Punkrock, gespeeld met heldere zanglijnen en herkenbare gitaarpartijen. Is het voldoende voor de winst? Dat gaat het publiek zondag meemaken”, zo laat Joep Gudde weten.

Kaarten bestellen

T-Strijd is de jaarlijkse bandwedstrijd van West-Brabant, Zeeland en Antwerpen georganiseerd door Gebouw-T en mede mogelijk gemaakt door Keymusic. Vorig jaar won Moonbeast en ging de publieksprijs naar PsySo.

Een kaartje voor deze finale kost € 4,00 en is te koop via de website van Gebouw-T. 

Vanwege de coronamaatregelen zijn er slechts een beperkt aantal plekken. De deuren van Gebouw-T openen op zondag om 14:00 uur, de eerste band betreedt het podium om 14:30 uur.