Feest voor toekomstige bewoners De Markiezaten

In de nieuwe buurt De Markiezaten in Bergen op Zoom zijn de afgelopen jaren al heel wat woningen gerealiseerd, zoals aan de Zuidrand, Meander Noord en de Kievitsbloem. Er is nu ook met de bouw van de koopwoningen in De Meander Buurt 4 gestart.

Op vrijdag 7 april kwamen alle toekomstige bewoners met BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en aannemer Aan de Stegge Roosendaal samen om de start van de bouw in te luiden en daarna nader met elkaar kennis te maken.

Ook wethouder Joey van Aken was van de partij. Van Aken: “De start van de bouw is weer een volgende stap in de realisatie van de Wijk Markiezaten. De bouw draagt ook bij aan onze ambitie uit het bestuursakkoord om tot 2040 7000 woningen, voor iedere doelgroep, in Bergen op Zoom te bouwen”.

Erik Leijten, regiodirecteur BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling regio Zuid: “Bij onze projecten streven we zoveel mogelijk naar duurzame woningen die betaalbaar zijn voor een grote groep  mensen. Maar zoveel mensen, zoveel wensen. Er komt dan ook voor elk wat wils in deze nieuwe buurt.”
In totaal komen er 74 woningen, waarvan 15 huurwoningen aan de Zuiderdreef en 59 koopwoningen in de straten ten Oosten van de Zuiderdreef. De types lopen uiteen van rijwoningen tot twee-onder-een-kap woningen, alsmede enkele vrijstaande woningen.

Gebiedsontwikkeling De Markiezaten
In 2006 heeft BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling met de gemeente Bergen op Zoom een overeenkomst gesloten voor een gebiedsontwikkeling in De Markiezaten. Deze ontwikkeling is onder te verdelen in de deelplannen Meander, Zuidrand, Wal en Terpen.
De Markiezaten is landelijk wonen, met het natuurgebied Dal van de Molenbeek in de achtertuin. Groen, water en ruimte staan centraal in het hele gebied, waarbij de natuurlijke kwaliteiten van de Augustapolder duidelijk zichtbaar zijn.

In het plan worden duurzame, betaalbare woningen voor iedereen gerealiseerd. Naast koopwoningen komen er 50 middeldure huurwoningen, die worden afgenomen door BPD Woningfonds.
De nieuwste uitbreiding is Morgen Buurt 5. Deze woningen zijn momenteel in verkoop. De woningen in Morgen Buurt 5 worden gerealiseerd volgens het duurzame en innovatieve woonconcept MorgenWonen.
Kijk voor volledige informatie over het plan op www.nieuwbouw-markiezaten.nl

Over BPD
BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling is de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland. Het bedrijf is werkzaam vanuit vier kantoren, gevestigd in Amersfoort, Amsterdam, Delft en Eindhoven. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 380.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. In 2019 richtte BPD ‘BPD Woningfonds’ op, een fonds volledig bestaand uit duurzame en betaalbare nieuwbouwhuurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen in Nederland. Naast Nederland is BPD ook actief in Duitsland, waar het bedrijf vanuit 10 kantoren werkzaam is onder de naam BPD Immobilienentwicklung.

Ga voor meer informatie over BPD naar www.bpd.nl of www.bpd.de.