Gemeente: Ongelukken randweg niet door staat van het asfalt

Zondag sloeg deze auto twee keer over de kop. De inzittenden kwamen met de schrik vrij en hadden dus enorm veel geluk. Het ongeval ontstond door de gladheid op de randweg, weer heel veel mensen over klagen. Toch is het wegdek in orde, aldus de gemeente. (foto: Martijn Klaassen)

BERGEN OP ZOOM – Afgelopen weekend leek het op een deel van de randweg bijna gladder dan op de ijsbaan die de Grote Markt siert. Met meerdere ongevallen en glijpartijen tot gevolg. Eén auto sloeg zelfs twee keer over de kop. Toch ligt dat niet aan de staat van de weg, aldus de gemeente.

We beloofden een update naar aanleiding van ons artikel over de ongevallen en gladheid op het stuk randweg bij het viaduct van de Steenovenweg. Afgelopen weekend schoten er meerdere auto’s de berm in, ging er zelfs één tweemaal over de kop, waren er de nodige (bijna-)aanrijdingen en meldden tientallen mensen, onder meer op Facebook, dat ze er ook gevaarlijke gladheid ervaarden en soms maar net op tijd tot stilstand kwamen. Het is op die weg ook zeker niet bij dit ene ongeval gebleven.

'Geen relatie ongelukken en staat van de weg'

We vroegen de gemeente om een reactie en dinsdagmiddag kwam die binnen. Woordvoerder Erwin Stander laat weten dat er op de dag van de over de kop geslagen auto een weginspectie is gehouden.  “Wij hebben geconstateerd dat er geen relatie is te leggen met de ongelukken en de staat van de weg”, laat hij weten. “Er was op enig moment een snelle daling van de temperatuur die de gladheid heeft veroorzaakt.” Over mogelijke rubber of olieresten dan wel de huidige kwaliteit van het asfalt worden geen mededelingen gedaan.