Jaarwisseling verstoord door gerichte autobranden in Bergen op Zoom +liveblog

De jaarwisseling in Bergen op Zoom is goed gevierd en relatief rustig verlopen. Burgemeester Margo Mulder brengt de beste wensen over namens het college van B&W en de medewerkers van de gemeente Bergen op Zoom. “De collega’s van de buitendienst waren op Nieuwjaarsdag al om 8.00 uur present op de Grote Markt om de achtergebleven vuurwerkresten en andere rommel op te ruimen. Dat verdient een compliment.”

De brandweer moest in de nacht van oud op nieuw 15 keer uitrukken, waarvan 10 keer voor een voertuigbrand. Vijf keer op het Talmaplein, maar ook op de Mondafseweg, het Broersblok, de Goudbaard en het Lobeliapad. De politie heeft ’s nachts al onderzoek gedaan naar de branden op het Talmaplein en meldt dat de daders niet bij de jongeren in de buurt gezocht moeten worden en 2 nog niet geïdentificeerde personen zijn, die zich verplaatsen in een wit busje.

Op het Zonneplein is een scooter in brand gestoken. Deze brand heeft schade veroorzaakt aan de gevel van het Albert Heijnfiliaal. Verder zijn er nog wat kleinere buitenbranden geweest.

Hulpverleners belaagd
Burgemeester Margo Mulder: “Helaas is in Bergen op Zoom op sommige plaatsen politie bekogeld met vuurwerk. Laat ik duidelijk zijn. Aan hulpverleners kom je niet. Die zijn er voor uw en onze veiligheid. De daders van deze laffe acties, zullen worden opgespoord en een gepaste straf krijgen.”

Verder werd in de nacht een auto inbreker opgepakt. Door goed cameratoezicht zagen politiemensen een man met zijn uit auto’s gestolen spullen buiten stappen bij de parkeergarage Grote Markt. Hij is vervolgens opgepakt en mag zich verantwoorden voor zijn daden.

Bron en liveblog: 112markiezaten.nl