BERGEN OP ZOOM – Duoraadslid Camiel van der Meeren gaat bij de komende commissie Burger & Bestuur vragen stellen over een veel schade en overlast veroorzakende graffiti-spuiter, die nu weer de nieuwe Pompejus toren op Fort de Roovere als doelwit uitkoos. Zijn partij wil dat de dader, volgens van der Meeren een bekende van de politie, wordt aangepakt.
Naar aanleiding van de graffiti op de nieuwe Pompejus toren, kondigt Lijst Linssen vooraf een rondvraag aan voor de commissie Burger & Bestuur van 18 januari. Vorig jaar is door de fractie van dezelfde partij, tijdens een bijeenkomst van dezelfde commissie, ook al een vraag gesteld. Over dezelfde persoon. Dat is althans het vermoeden. Er wordt steeds dezelfde signatuur gebruik, in graffiti-kringen meestal een 'tag' genoemd.
Aangifte
Van der Meeren spreekt in zijn aankondiging van de vraag over 'vernielingen van gemeentelijke objecten en eigendommen van ondernemers'. Zijn partij wilde een jaar geleden al weten wat er tegen deze graffiti-spuiter werd gedaan. Er werd toen toegezegd dat ambtenaren een inventarisatie zouden maken van alle bekladdingen op gemeentelijke eigendommen en hieruit moest een aangifte komen. Volgens Lijst Linssen is de dader een bekende van de politie dus er werk van maken moet niet heel moeilijk zijn. Toch bleef een vervolg uit, de fractie hoorde er niets meer over.
Nadere juridische stappen
Nu een nieuw object als de Pompejus toren ook al doelwit was, is de maat vol voor Van der Meeren. Hij wil weten of die eerdere inventaris van schade en (schoonmaak)kosten eigenlijk wel op de dader zijn verhaald en gaat het college tevens vragen of dat met nieuwe schade, zoals deze, ook gebeurt. Niet alleen als het gemeentelijke objecten betreft maar ook bij particulier en bedrijfsmatige bezit. Verder is het duoraadslid benieuwd of er andere, aanvullende mogelijkheden zijn om de dader juridisch aan te pakken.
Opmerking van de redactie: In de oorspronkelijke vragen van duoraadslid Van der Meeren wordt geregeld de naam (signatuur of 'tag') van de vermoedelijke dader genoemd. Wij gunnen hem of haar die 'eer' niet, dus die is bewust achterwege gelaten. De getoonde afbeelding is dan ook een uitsnede van een algemene stockfoto (Pixabay/Bernd-MomentMal).