Lowys Porquin sluit pilot SuperSocials feestelijk af met theatershow

De Lowys Porquinstichting (LPS) vindt het zeer belangrijk dat social media en mediawijsheid op een leuke en leerzame manier wordt opgepakt in het onderwijs.

Om deze reden is er in het schooljaar 2022-2023 in samenwerking met Ivana Suijkerbuijk, leerkracht op basisschool De Toermalijn, het project SuperSocials ontwikkeld. Dit jaar zijn we gestart met een pilot voor groep 8. In een tijdsbestek van drie maanden leren de leerlingen en leraren van acht groepen 8 alle tips en tricks over social media.

Het project is afgetrapt met een workshop mediawijsheid. Vervolgens zijn de groepen zelfstandig aan de slag gegaan met het werkboek SuperSocials en een video-opdracht. Het project wordt op woensdag 8 februari op een feestelijke en leerzame manier afgesloten in Stadsschouwburg De Maagd te Bergen op Zoom. Tijdens de show wordt de opgedane kennis op diverse manieren op de proef gesteld. Hierbij zijn ook special guests aanwezig, die de leerlingen ongetwijfeld kennen via social media.

Informatie

Wat: theatershow LPS SuperSocials

Wanneer: woensdag 8 februari om 10.15 uur (de show start om 10.30 uur en eindigt om 11.45 uur, na afloop is er de mogelijkheid om vragen te stellen)

Waar: Stadsschouwburg De Maagd te Bergen op Zoom