Muzikale voorstelling over leven Willem van Oranje met Bergenaar Merijn

Terwijl Bergenaar Merijn Oerlemans zich voorbereidt op zijn hoofdrol in Mees Kees Op Kamp, tourt hij door heel Nederland met Willem Junior.

De acteur speelt de hoofdrol in een muzikale voorstelling voor basisscholen over het leven van Willem van Oranje. Speciaal voor zijn thuisstad is er een extra voorstelling die voor iedereen (vanaf 8 jaar) toegankelijk is: op 17 april 19:30 in de CKB Theaterzaal.

Musical- en TV acteur Merijn had als musicalacteur en zanger al diverse rollen in professionele theaterproducties, waaronder Bella Italia, Kruistocht in Spijkerbroek en Koning van Katoren. De Bergenaar speelde ook in TV series als Just Like Me, Spangas en Brugklas. Hij maakt zich op voor zijn hoofdrol in de nieuwe musical Mees Kees Op Kamp, die eind dit jaar in première gaat. Maar eerst tourt hij met zijn medespeler Calvin Kromheer (speelde o.a. Disney’s Aladdin en Schippers van de Kameleon) langs de Nederlandse theaters met Willem Junior. De basisscholenleerlingen van Bergen op Zoom zien deze muzikale, educatieve voorstelling in de CKB Theaterzaal. Exclusief voor zijn thuisstad heeft Merijn een extra voorstelling kunnen regelen die voor iedereen toegankelijk is.

Theateravontuur vol energie, humor, spanning en liedjes

“Wilhelmus va-han Na-ha-sau-we, ben ik van Duitse bloed … Duitse bloed? Maar Willem is toch Willem van Oranje? Onze Vader des Vaderlands? Wat heeft Duitsland daarmee te maken? En hoe zat het ook alweer met die Spaanse Koning? En als hij Willem de Zwijger heet, waarom praat hij dan zo veel? Hoe komt het toch dat we bij elke voetbalwedstrijd een lied over hem zingen? …”

Twee 12-jarige jongens proberen de mysteries te ontrafelen rondom de ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’. Daarvoor gaan ze via een magische app terug in de tijd waar ze de jonge Willem ontmoeten. Willem Junior is een energieke jeugdvoorstelling vol humor, aansprekende liedjes en spannende momenten. Script, liedteksten en regie: Florus van Rooijen, muziekproductie: Marnix Wetzer.

STENT producties brengt tien voorstellingen van Willem Junior in de CKB Theaterzaal, waarvan er negen alleen voor basisscholen zijn. De extra toegevoegde avondvoorstelling op 17 april (aanvang 19:30) is openbaar en dus toegankelijk voor iedereen vanaf 8 jaar. Voor het Bergse publiek is dit een exclusieve kans om Merijn Oerlemans in deze hoofdrol op het podium te zien.

Er zijn nog plaatsen vrij: kaartjes zijn online te koop op willemjunior.nl | Meer info staat ook op ckboz.nl.

Foto: scènefoto uit Willem Junior, fotograaf: Annemieke van der Togt