Donderdag 10 oktober 2019

Fake bericht over ‘illegale werkzaamheden’ rondgestuurd naar Bergse inwoners

BERGEN OP ZOOM - Er hebben zich al meerdere mensen bij de gemeente gemeld, nadat ze een vreemd bericht ontvingen. De inhoud ervan is onzin maar het is wel verstandig het even te melden wanneer je het ontvangt.

Op Facebook meldt de Gemeente Bergen op Zoom, met een screenshot van zo’n bericht, dat al verschillende inwoners hebben laten weten dat ze dit ontvingen via WhatsApp. In nogal slecht Nederlands staat er: “Graag willen wij u meedelen dat de Nederlandse overheid volledig op de hoogte is van uw illegale werkzaamheden. U werkt al meer dan drie jaar met meneer Adel. Er worden dus enkele wetten gemaakt en je wordt wettelijk gestraft. Het ISD-kantoor zou aanstaande donderdag om 10.30 uur Bergen op zoom moeten bezoeken. Venster nr. 5. Met vriendelijke groet idward lotene.” Mogelijk is het laatste een anagram.

De gemeente neemt de kwestie serieus en laat weten dat dit bericht natuurlijk niet van de Rijksoverheid of ISD Brabantse Wal komt. Mensen die dit bericht hebben ontvangen, wordt verzocht het te melden bij de gemeente. Heel toepasselijk ook via WhatsApp: 0031(0)683878266


Heb jij de KijkOp App al? Download nu gratis voor iOS of Android.

 

Deel bericht:

Winkels, horeca en bedrijven

Aanbiedingen van winkels, horeca en bedrijven

Berichten van verenigingen en ideële organisaties